Dinkić: Ujedinili smo sve regione

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2012, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Ujedinili smo sve regione

"Uspeli smo da ujedinimo sve gradove koje su centralisti zaboravili i više niko iz regiona neće da kleči pred vlastima iz Beograda ili Novog Sada. Naši regioni moraju biti jaki i slobodni da se razvijaju, da mladi dobijaju posao i žive u svojim rodnim mestima, jer ako imamo jake regione imaćemo i jaku Srbiju", rekao je predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić na konvenciji u Novom Sadu.

Dinkić je rekao da su Ujedinjeni regioni uspeli da, uz podršku pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << miliona građana, vrate novac i imovinu gradovima i opštinama i da je to bio prvi korak ka jačanju svih regiona. On je dodao da je program Ujedinjenih regiona životan i da je napravljen zajedno sa ljudima iz svih regiona.

"Obišli smo sve regione, celu Srbiju. Razgovarali smo sa privrednicima, zanatlijama, sa uspešnim poljoprivrednicima i napravili smo program koji je jasan i konkretan, naš zadatak je da u svakom regionu u Srbiji dovedemo fabrike kao što je Fijat, da svaki

region, i Vojvodina i Zapadna Srbija i Istočna Srbija imaju jednu veliku kompaniju koja će moći da zaposli ljude, ali i da se razvijaju i druga mala i srednja preduzeća, da mladi ne odlaze od svojih kuća, nego da dobiju posao, jer posao je potreban Srbiji",

rekao je Dinkić.

On je kazao da program URS-a podrazumeva i zaustavljanje stranačkog zapošljavanja kako bi državnim resursima upravljali profesionalci i najstručniji ljudi koji će biti izabrani na javnim konkursima.

Dinkić je istakao da prihvata svoj deo odgovornosti i ocenio da se deljenje direktorskih mesta po partijskim ključevima čitavoj zemlji obilo o glavu i preti čitavom društvu.

Lider Ujedinjenih regiona Mlađan Dinkić je ponovio da je pridruživanje Srbije Evropi dobro i da integracije treba ubrzati, ali je istakao da domaće probleme može da reši samo srpska vlada.

"Probleme mogu da reše samo oni koji su uporni i koji su se na delu pokazali. Zato će Ujedinjeni regioni dobiti ove izbore, jer smo probudili sve regione u Srbiji i zato što znamo kako da rešimo probleme regiona", zaključio je Dinkić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.