Dinkić: Stezanje kaiša oduzima perspektivu

Izvor: Studio B, 10.Mar.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Stezanje kaiša oduzima perspektivu

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je da treba odmah prekinuti sa politikom stezanja kaiša, koja "oduzima perspektivu i radnicima i seljacima i čitavoj državi" i upitao kako u Srbiji može da bude bolje, ako nema dovoljno posla.

Dinkić je, kako je saopšteno iz URS-a, na predizbornom skupu u Zaječaru, ocenio da umesto politike stezanja kaiša treba pokrenuti investicije i zapošljavanje u svim regionima da bi Srbija mogla da se razvija, "a ne da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << stagnira." "Kako je moguće da Srbiji bude dobro, ako je radniku loše i ako je poljoprivrednicima loše? Kako Budžet Srbije da bude na maksimumu, ako su plate radnicima na minimalcu?", upitao je Dinkić.

Istakao je da to mora da se preokrene, da se grade fabrike, da se ulaže u poljoprivredu i da se zemlja razvija, a ne da stagnira.

Skupština Nezavisnog sindikata metalaca "Železare Smederevo" donela je jednoglasnu odluku da podrži Ujedinjene regione Srbije na predstojećim izborima, saopšteno je iz ovog Sindikata.

U saopštenju se navodi da je program URS, koji se iznosi u predizbornoj kampanji u delu rešenja i viđenja budućnosti "Železare Smederevo", bliži i konkretniji od drugih, posebno u delu neophodnosti i širenja prozvodnih kapaciteta i investiranja u "Železaru", kako je to predložio Nezavisni sindikat metalaca svojim Akcionim planom za opstanak i razvoj "Železare Smederevo".

Skupština Sindikata je informisana da je odgovor odmah stigao od URS, a dosta kasnije i od ministarke energetike. Konstatovano je da je odgovor URS konkretniji i ima više elemenata saglasja sa Akcionim planom za opstanak i razvoj "Železare Smederevo". "U odgovoru URS posebno je istaknuto da Železara Smederevo predstavlja temelj industrije Srbije, a odnos Mlađana Dinkića prema Železari je potvrđen u dva mandata njegovog rukovođenja Ministarstvom privrede Srbije", saopštio je ovaj Sindikat.

Zato je Skupština Nezavisnog sindikata metalaca "Železare Smederevo" donela jednoglasnu odluku da se ova zalaganja URS potvrde od strane radnika Železare Smederevo i građana Smedereva.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dinkić: Da se razvijaju svi regioni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2014, 11:42

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić poručio je danas da je cela Srbija protiv stezanja kaiša i istakao da svi regioni treba da se razvijaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.