Dinkić: Radio sam kao konj

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2013, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Radio sam kao konj

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić najavio je danas da će se vratiti u Skupštinu Srbije u kojoj je bio šef poslaničke grupe te stranke pre izbora na funkciju ministra finansija i privrede prošle godine. Dinkić je istakao da je koalicija dobro funkcionisala devet meseci i da je kao ministar finansija ''radio kao konj''.

On je za B92 rekao da je odluka lidera Srpske napredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stranke (SNS) Aleksandra Vučića da nastavi rad u vladi sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) a bez URS-a očekivana.

  Kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo: Mlađan Dinkić

 

"Odluka Vučića je očekivana, jer bez SPS-a nema većinu u Skupštini koja je važna za primenu briselskog sporazuma", rekao je Dinkić.

 

Povodom odluke da vlada nastavi da radi bez URS-a, Dinkić je citirao reči pesme Milana Mladenovića "kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo". On je naveo da bi u budućnosti mogao da sarađuje sa Vučićem, kao i sa SPS-om, ali ne i sa liderom socijalista Ivicom Dačićem.

 

Dinkić je istakao da jedino žali što ranije nije preduzeo mere da ojača finansijsku disciplinu. On je najavio da će uskoro ići na, kako je rekao, neplanirani odmor i da se posle vraća u parlament kao poslanik.

 

Dinkić je danas bio na ranije zakazanoj sednici Vlade Srbije.

 

Premijer i lider SPS Ivica Dačić predložio je juče da Vlada Srbije nastavi rad bez URS-a, što je danas prihvatilo i Predsedništvo SNS-a.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.