Dinkić: Pronaći strateškog parnera

Izvor: S media, 19.Jan.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Pronaći strateškog parnera

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio da će "učiniti sve da pomogne da se pronađe adekvatan strateški partner" za preduzeće ŠIK Kopaonik i pozvao je radnike koji blokiraju magistralni put Niš-Priština, "kojima je stalo rade i žive od svog rada, da se ne iscrpljuju na ulici, već da idu svojim kućama".

Dinkić je, na konferenciji za novinare, posle sastanka sa predstavnicima opštine Kuršumlija i privremenim zastupnikom ŠIK Kopaonik >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Spomenkom Jakovljević rekao da se predstavnicisindikata, koji su organizovali protest nisu odazvali na njegov poziv za razgovor, navodeći da "ni jedan problem ne može da se reši ako se ne razgovara".

On je rekao i da mu "ne pada napamet da ide u Kuršumliju pod ovakvim uslovima".

Fonet

Urošević:Blokada regionalnog puta se nastavlja



Radnici dva privatizovana kuršumlijska preduzeća - šumsko industrijskog kombinata “Kopaonik” i modne konferenkcije “7. jul” ni posle devet dana neće deblokirati regionalni putni pravac Niš – Priština, zahtevajući isplatu zaostalih zarada, povezivanje staža i pokretanje proizvodnje.


Predstavnici radnika dve firme, kako su ranije najavili, nisu danas u Beogradu učestvovali u pregovorima sa ministrima ekonomije i regonalnog razvoja i rada i socijalne politike Mladjanom Dinkićem i Rasimom Ljajićem.

Umesto radnika sa Dinkićem i Ljajićem su pregovarali predstavnici lokalne samouprave u Kuršumliji – predsednik opštine Zoran Vučković, zastupnik društvenog kapitala Spomenka Jakovljević i zamenik predsednika opštine Dejan Milošević.

Predsednik Upravnog odbora ŠiK-a “Kopaonik” Blagoje Urošević rekao je Tanjugu da radnici dve privatizovane firme neće deblokirati regionalni put Niš - Priština do postizanja cilja – isplate zaostalih zarada, poveizvanje radnog staža, pokretanje proizvodnje u ŠiK “Kopaonik” i otpisa komercijacijalnih i dugova prema državi.

Urošević je izrazio uverenje da Dinkić i Ljajić nisu pokazali razumevanje za njihove nevolje, jer radnici, prema njegovim rečima, "ne blokiraju put po ovoj hladnoći iz obesti nego zbog nevolje u koju ih je naterala neimaština".

Štrajkači ne dolaze u Beograd

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić danas su trebali održati sastanak sa predstavnicima sindikata preduzeća Šumarsko industrijskog kombinata „Kopaonik" i "7. juli" i sa predstavnicima lokalne samouprave Kuršumlija, ali se oni nisu pojavili na sastanku.

Kako su predstavnici sindikata ranije nagovestili neće doći na sastanak sa ministrima jer nemaju novca za autobuske karte i očekuju njihov dolazak u Kuršumliju. Agencije prenose da će danas sastanku sa ministrima prisustvovati delegacija iz Kuršumlije koje čine zastupnik ŠIK „Kopaonik“ ispred Akcijskog fonda Spomenka Jakovljević, kao i predsednik i zamenik opštine Kuršumlija Zoran Vučković i Dejan Milošević.

Ministar Mlađan Dinkić izjavio je da radnici mogu da dobiju povezivanje staža i uplatu za zdravstveno osiguranje, ali da su drugi njihovi zahtevi nerealni.



Sanja Vajagić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajkovi u Srbiji se nastavljaju

Izvor: B92, 20.Jan.2010, 01:55

Beograd -- Ministri Mlađan Dinkić i Rasim Ljaljić razgovaraće sa predstavnicima sindikata kuršumlijskih preduzeća Kopaonik i "7. Jul". Štrajkovi u Srbiji se nastavljaju...Radnici kuršumlijskih preduzeća Kopaonik i "7. jul", koji već deset dana blokiraju magistralni put Niš-Priština, mogu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.