Dinkić: Panasonik stiže u Svilajnac

Izvor: B92, 29.Jun.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Panasonik stiže u Svilajnac

Beograd -- Japanska kompanija Panasonik počeće da radi u Svilajncu 15. oktobra i najavila da će u u tom gradu graditi novu fabriku, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

"Panasonik će najpre od svojih nemačkih kolega iz Rojma (Reum) iznajmiti jedan deo hala, a zatim će graditi sopstvenu potpuno novu fabriku", rekao je Dinkić.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva ekonomije, on je rekao da će konkurs za prve inženjere biti objavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u julu.

"U maloj opštini Svilajnac imamo čak dva velika investitora - nemačku kompaniju Rojm, koja proizvodi auto delove, ovde završava svoju fabriku, a u oktobru treba da krene sa radom i Panasonik, koji je odabrao da ovde proizvodi elektroniku", izjavio je Dinkić.

Dinkić kazao je da će na osnovu svih dosadašnjih ugovora koje su Vlada Srbije i opština Svilajnac zaključile sa investitorima, u ovoj industrijskoj zoni, uskoro raditi 1.000 ljudi.

On je izrazio uverenje i da će nakon dolaska Panasonika i druge svetske kompanije iz oblasti elektronike prepoznati Srbiju kao povoljnu lokaciju za svoja ulaganja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.