Dinkić: Od SNS zavisi da li će biti izbora

Izvor: Blic, 21.Jun.2013, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Od SNS zavisi da li će biti izbora

Ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić izjavio je danas da od Srpske napredne stranke (SNS) zavisi da li će biti izbora u Srbiji.

Na pitanje novinara da li će biti novih vanrednih izbora na jesen, Dinkić je, gostujući u Jutarnjem programu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << TV Pink, odgovorio da to zavisi od stranke koja ima najveću političku podršku u ovom trenutku - od SNS.

Upitan o povezanosti izbora i eventualnih promena u vladi Srbije i mogućeg dobijanja 28. juna datuma o početku pregovora o ulasku Srbije u EU, Dinkić je odgovorio da je "besmisleno uopšte vezivati te dve stvari".

Govoreći o mogućnosti da Srbija tada eventualno dobije taj datum, Dinkić je rekao da je dobro da se Srbija kreće ka EU, ali da se ne bavi time da li će tada dobiti i datum.

Dinkić je podsetio da o tome odlučuje mnogo zemalja koje moraju da naprave konsenzus, da postoje razni politički interesi i da je Nemačka, gde predstoje izbori, u tom pogledu ključna.

"Možda nekome i ne odgovara da Srbiji da taj datum, ne zbog Srbije, nego zato što su rekli biračima da neće više da dozvole proširivanje EU", istakao je Dinkić.

On je naveo da se, primera radi, u Nemačkoj vodi polemika o tome zašto je Grčka uopšte član EU i zašto Nemci plaćaju spasavanje Grčke.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dinkić: Od SNS zavisi da li će biti izbora

Izvor: Večernje novosti, 21.Jun.2013

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da od Srpske napredne stranke (SNS) zavisi da li će biti izbora u Srbiji.Na pitanje novinara da li će biti novih vanrednih izbora na jesen, Dinkić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, odgovorio da to zavisi od stranke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.