Dinkić: Od 2014. suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Od 2014. suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da će Srbija do 2014. godine potpuno eliminisati spoljnotrgovinski deficit.

Dinkić je na otvaranju CEFTA nedelje rekao da je Srbija shvatila da se trgovinski deficit može smanjiti samo privlačenjem investitora koji se bave visokim tehnologijama i automobilskom industrijom i proizvode robu za ceo svet.

Kao primere takvih investitora on je naveo kompanije Fijat i Panasonik. "Ove godine je pokrivenost uvoza izvozom povećana za 10 odsto i ako nastavimo tim tempom od 2014. godine ćemo imati suficit u trgovini sa svetom", kazao je Dinkić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.