Dinkić: Očekujem izvinjenje

Izvor: B92, 14.Feb.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Očekujem izvinjenje

Valjevo -- Predsednik URS Mlađan Dinkić kaže da je ispunio dato obećanje da će "Gorenje" izgraditi još jednu fabriku u Valjevu i pozvao pojedine Valjevce da mu se izvine.

"Očekujem od dva Valjevca koji su bili najglasniji u širenju neistina da mi se u najmanju ruku izvine", rekao je on, ističući da će izgradnjom druge fabrike "Gorenja" Valjevo postati evropski proizvodni centar te kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za frižidere i zamrzivače.

Dinkić je rekao da od tačno pre godinu više nije ministar u vladi i da je "pukla tikva, manje ili više baš na slučaju Gorenja".

Prema rečima Kalanovićeve, Vlada Srbije će pomoći subvencijom od 20 odsto od vrednosti projekta. Izgradnjom nove fabrike u Valjevu, Gorenje će u Srbiji ukupno zaposliti 1.500 radnika uz ulaganja preko 70 miliona evra. Pored Valjeva, Gorenje ima fabriku bojlera u Staroj Pazovi i fabriku za montažu veš mašina u Zaječaru.

Dinkić je naglasio da "čistog obraza može da izađe pred Valjevce", dodajući da je predviđena investicija "Gorenja" u Zaječaru vredna oko osam miliona evra, što je mnogo manje od onoga što će biti investirano u Valjevo.

"Gorenje" je u fabriku rashladnih uređaja u Valjevu uložilo oko 30 miliona evra i zapošljava 454 radnika, a u novu fabriku "Gorenje" će uložiti još 20 miliona evra i zaposliti novih 400 radnika.

Slovenačka kompanija je još 2008. zakupila zemljište u neposrednoj biizni postojeće fabrike u Valjevu, odnosno plac od 4,81 hektar, za šta je platila Gradu 180 miliona dinara, a ugovorom se obavezala da će do 2016. zaposliti najmanje 500 radnika.

U fabrici Gorenje-Valjevo danas su memorandum o širenju proizvodnje potpisali potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović i član Uprave kompanije Gorenje Branko Apat.

Apat je kazao da nova fabrika koja će biti na oko 15-20.000 kvadrata treba da bude završena za godinu i po dana i ona je deo strategije razvoja Gorenja do 2015. godine.

On je dodao da će proizvodnja rashladnih uređaja biti udvostručena i da će, umesto sadašnjih 500.000, iznositi milion frižidera i zamrzivača godišnje.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Gorenje" gradi još jednu fabriku u Valjevu

Izvor: Blic, 14.Feb.2012

Slovenačka kompanija "Gorenje" izgradiće još jednu fabriku u Valjevu, u koju će investirati dodatnih 20 miliona evra i zaposliti 400 novih radnika...Memorandum o izgradnji te fabrike danas je sa rukovodstvom "Gorenja" potpisala potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović...Izgradnjom druge fabrike...

Nastavak na Blic...

DINKIĆ: BIO SAM U PRAVU!

Izvor: Kurir, 15.Feb.2012, 08:05

Predsednik URS Mlađan Dinkić posetio je kompaniju „Gorenje“ u Valjevu koja je juče odlučila da proširi kapacitete i izgradi još jednu fabriku, vrednu 20 miliona evra...VALJEVO - Ućutkao ih!..Predsednik URS Mlađan Dinkić posetio je kompaniju „Gorenje“ u Valjevu koja je juče odlučila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.