Dinkić: Nema promene PDV-a

Izvor: B92, Tanjug, 21.Jun.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Nema promene PDV-a

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da se u naredne dve godine ne očekuje povećanje stope poreza na dodatu vrednost, ni na plate.

"Porezi se neće menjati do kraja mandata ove vlade", rekao je Dinkić novinarima nakon otvaranja novog pogona fabrike Galenika.

Dinkić, koji je i ministar ekonomije, ocenio je da ideja ministarke finansija o smanjenju oporezivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rada i povećanju oporezivanja potrošnje "nije loša", ali da imajući u vidu stanje i ubrzanje oporavka srpske privrede, "sada ne treba ništa dirati".

Kako je rekao Dinkić, izjava ministarke Dragutinović o poreskoj reformi je u dugoročnom kontekstu.

Prema njegovim rečima, promene poreza trebalo bi razmatrati kada se slegnu potresi od svetske krize, a to je za dve godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.