Izvor: B92, 09.Jul.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Investicije u Elemiru

Elemir -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je investicioni plan za Fabriku sintetičkog kaučuka (FSK) u Elemiru, vredan oko 1,5 miliona evra.

Taj plan koji će pomoći da fabrika poboljša energetsku efikasnost i poveća izvozne prihode sa 30 na 50 miliona evra u ovoj godini.

Prilikom posete toj fabrici u Banatu, Dinkić je rekao da će investicioni plan biti urađen u saradnji sa pančevačkom "Petrohemijom" i najavio mogućnost da će u FSK, u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << periodu, posao dobiti 10 novih mladih radnika.

"Hemijska industrija se oporavlja, jer se povećava tražnja na svetskom tržištu i zato Vlada Srbije razmatra šta sve treba uraditi i kako pomoći da ova industrija ostvari što veće izvozne prihode", rekao je Dinkić, nakon obilaska pogona FSK.

Ističući da FSK trenutno proizvodi oko 22.000 tona kaučuka i drugih proizvoda godišnje, Dinkić je naveo da bi kapacitet mogao da bude oko 35.000 tona tih proizvoda.

Direktor FSK Milovan Eremić je rekao da ta fabrika izvozi više od 80 odsto proizvodnje i da postoji tražnja za kaučukom u svetu, koji je vrlo visokog kvaliteta.

FSK je deo petrohemijskog kompleksa i sirovine nabavlja od pančevačke "Petrohemije".

Proizvodnja u "Petrohemiji" pokrenuta je prošle godine zahvaljujući pomoći Ministarstva ekonomije, što je pomoglo da FSK dobije kontinuirano snabdevanje sirovinama, navedeno je u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Nove investicije u Elemiru

Izvor: Mondo, 09.Jul.2010

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas nov investicioni plan za Fabriku sintetičkog kaučuka (FSK) u Elemiru.

Nastavak na Mondo...

Dinkić najavio nove investicije u FSK u Elemiru

Izvor: S media, 09.Jul.2010

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas nov investicioni plan za Fabriku sintetičkog kaučuka (FSK) u Elemiru, vredan oko 1,5 miliona evra, koji će pomoći da ta fabrika poboljša energetsku efikasnost i poveća izvozne prihode sa 30 na 50 miliona evra u ovoj godini....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.