Dinkić: Fer dogovor sa sindikatima prosvete i zdravstva

Izvor: S media, 22.Avg.2012, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Fer dogovor sa sindikatima prosvete i zdravstva

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da će se sledeće nedelje sastati sa sindikatima prosvete i zdravstva, sa kojima će razgovarati o nivou zarada u tim sektorima i naglasio da želi da se postigne fer dogovor.

Dinkić je u Valjevu rekao da želi da napravi socijalni pakt koji će važiti u narednim godinama, a ne samo u ovoj godini.

"Tako ćemo sveobuhvatno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sagledati sve njihove predloge i siguran sam da ćemo imati najbolje rešenje. Nije mi ideja da rešavam samo goruće probleme, nikad ne radim na kratak rok. Hoću da napravim plan, koji će kompletno da obuhvati sledeću godinu" rekao je Dinkić.

On je naveo da je uvek, pa i dok je ranije bio ministar finansija, imao odlične odnose sa sindikatima i da je uveren da će tako biti i u budućnosti.

Dinkić je pozvao i sindikat zdravstva na razgovore, istakavši da će uvek biti inicijator takvih razgovora koji su značajni za zaposlene.

"Želim da napravimo socijalni pakt, da imamo jasan plan koliko mogu plate da rastu u javnim službama u narednim godinama", rekao je Dinkić i naglasio da će se razgovarati i o svim drugim specifičnim problemima u tim sektorima.

Četiri reprezentativna sindikata prosvete danas su imali sastanak sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem na temu povećanja zarada u prosveti, ali je taj sastanak završen bez konkretnog dogovora, a najavljeno je da će razgovori biti nastavljeni naredne sedmice.

(Tanjug)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.