Izvor: B92, 06.Sep.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Država preuzima PIK Čačak

Beograd -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je najavio u Čačku da će država preuzeti čipsaru u tom gradu i da će toj fabrici biti vraćen stari naziv PIK Čačak.

Čačanska čipsara je oduzeta bivšem vlasniku na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

U proteklom periodu, zbog problema u poslovanju, čipsara je više puta obustavljala rad, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

"Dogovorili smo da narednih dana napravimo protokol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << između Ministarstva ekonomije, sindikata i rukovodstva čačanske čipsare, kojim ćemo definisati kako razrešiti ovaj pravni galimatijas i to će najverovatnije biti radni stečaj", rekao je Dinkić.

On je dodao da će u tom procesu svi radnici čačanske čipsare biti zaposleni, da neće prekidati sa poslom i da će redovno dobijati plate.

Dinkić je rekao da radni stečaj ne bi trebalo da traje duže od dva meseca i istakao da će na tom primeru biti uspostavljeno pravilo da država, kod svih objekata koji su oduzeti na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene korupcijom i kriminalom, brzo reaguje, da bi se takvi objekti što pre vratili u funkciju.

Prema Dinkićevim rečima, radnici će iz firme Slap preći u novu fabriku PIK Čačak, čije će sedište ponovo biti u Čačku.

PIK Čačak će u prvom momentu biti državna firma, što je, kako je objasnio Dinkić, garancija da će radnici imati posao i plate, kao i da će biti plaćen sav krompir, koji bude otkupljen od poljoprivrednih proizvođača.

"Na taj način imaćemo potpuno novu, čistu firmu sa novom perspektivom", rekao je Dinkić i dodao da će se radnicima povezati i radni staž.

Dinkić će, tokom boravka u Čačku, posetiti kompanije Sloboda i Unipromet, a razgovaraće i sa predstavnicima poslovnog udruženja Gradac '97, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.