Dinkić: Cilj da industrijska zona u Loznici bude popunjena

Izvor: Blic, 18.Mar.2013, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Cilj da industrijska zona u Loznici bude popunjena

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je u planu dovođenje stranih investitora koji bi trebalo da popune industrijsku zonu u Loznici, i da se sa italijanskim proizvođačem sportske opreme Diadora i pojedinima iz oblasti automobilske industrije razmatra otvaranje fabrika u tom gradu.

Dinkić je, nakon današnjeg sastanka sa čelnicima Loznice i Klubom privrednika iz tog grada, rekao da je osnovni cilj da se u lozničku industrijsku zonu dovedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << strani investitori koji bi napravili fabrike, kao što je to učinila italijanska kompanija za proizvodnju konfekcije Golden lejdi koja planira proširenje kapaciteta dogradnjom 6.000 metara kvadratnih proizvodnog prostora i zapošljavanjem još 200 ljudi.

"Cilj je da do kraja ovog mandata pokušamo da napunimo industrijsku zonu do kraja“, naveo je Dinkić i objasnio da će dalja industrijalizacija Loznice podrazumevati ulaganja u laku i prehrambenu, kao i u industriju usluga.

On je najavio i da predstoji ulaganje u turizam i ugostiteljstvo u tom gradu.

U Loznicu ne bi trebalo da se vraća hemijska industrija, poručio je ministar, već bi trebalo razvijati turizam, a ideja je da se ulože sredstva u obnovu i modernizaciju Hotelsko-turističkog preduzeća „Podrinje“ u Banji Koviljači i u staro zdanje Kur-salona.

"Naravno da mi planiramo da dovedemo i strane investitore, ali moramo da pomognemo i domaćim preduzetnicima, neki od njih već koriste kredite fonda za razvoj”, rekao je ministar i dodao da su ponuđeni reprogrami onima koji imaju potrebu za obrtnim sredstvima.

Osnovni problem Loznice je, po njegovom mišljenju, vodovodna mreža, koja ne pokriva određene delove tog područja, pa bi trebalo investirati u još 150 kilometara te infrastrukture, od čega bi trećina trebalo da otpočne sa izgradnjom ove godine.

Na sastanku u sedištu grada Loznice, ministar Dinkić i lokalni privrednici razgovarali su o mogućnosti da se bez birokratskih procedura otkupljuje zemljište od firmi koje su prestale sa radom ili loše posluju, kako bi se unapredio rad privatnog sektora.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić dovodi investitore u Loznicu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2013

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je u planu dovođenje stranih investitora koji bi trebalo da popune industrijsku zonu u Loznici, i da se sa italijanskim proizvođačem sportske opreme Diadora i pojedinima iz oblasti automobilske industrije razmatra otvaranje fabrika...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.