DINKIĆ: NA JESEN USVAJANJE ZAKONA O VRAĆANJU IMOVINE

Izvor: Kurir, 10.Jul.2010, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DINKIĆ: NA JESEN USVAJANJE ZAKONA O VRAĆANJU IMOVINE

ZRENJANIN - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da bi zakonski predlog o povraćaju imovine lokalnim samoupravama trebalo da se nađe na

ZRENJANIN - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da bi zakonski predlog o povraćaju imovine lokalnim samoupravama trebalo da se nađe na dnevnom redu prve jesenje sednice Skupštine Srbije.

"Mi smo to dogovorili sa našim koalicionim partnerima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << To je jako važan zakon koji će suštinski pomoći decentralizaciji", rekao je Dinkić novinarima prilikom obilaska Zrenjanina sa predstavnicima Ujedinjenih regiona Srbije, čiji je predsednik. Dinkić je istakao da je decentralizacija, odnosno prebacivanje nadležnosti sa centralne vlasti na lokalne samouprave veoma važna, jer će omogućiti građanima više ingerencija u rešavanju konkretnih životnih problema.

On je tokom posete Zrenjaninu najavio i da će centrala Fonda za razvoj Srbije biti izmeštena u Niš, dok će jedna od filijala biti formirana u Zrenjaninu, kako bi preduzetnici iz Banata mogli direktno da dobijaju sve informacije i da ne moraju zbog toga da idu u Beograd. Dinkić je dodao da bi i pokrajinska vlada trebalo da razmisli o izmeštanju svojih institucija jer, kako je kazao, nije dobro da one budu koncentrisane ni u Beogradu, a ni u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.