Čeda i modelsica dobili DOŽIVOTNE skupštinske legitimacije!

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda i modelsica dobili DOŽIVOTNE skupštinske legitimacije!

DOŽIVOTNE skupštinske legitimacije dobilo je 317 bivših poslanika. Sa propusnicom u kožnom omotu tamnocrvene boje mogu da uđu u zgrade parlamenta na Trgu Nikole Pašića i u Kralja Milana kada god požele.
Među njima su, prema spiskovima koji su „Novosti“ tražile od Narodne skupštine, nekadašnji premijer Mirko Cvetković, bivši ministri >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Mlađan Dinkić, Oliver Dulić, Verica Kalanović, Vuk Jeremić, ali i jedan sadašnji član Vlade, Bratislav Gašić.



Tu su i gotovo celi poslanički klubovi radikala, URS, DSS, LDP koji na prethodnim izborima nisu uspeli da pređu cenzus, pa su ostali izvan parlamenta. Propusnice imaju Dragan Todorović, Gordana Pop Lazić, Božidar Delić, Vjerica Radeta, Miloš Aligrudić, Sanda Rašković Ivić, Zoran Šami, Čedomir Jovanović, Bojan Đurić...
Ulaznice za parlament stoje i u novčanicima bivše rukometašice Svetlane Kitić, koja je u parlamentu branila boje socijalista. „Doživotnu“ kartu ima i pevačica Nevena Adžemović, koja je bila poslanik Nove Srbije.
U parlament se vraćaju iz raznih razloga. Uglavnom da svrate do biblioteke koja čuva na stotine hiljada dokumenata kao svedočanstva o političkom životu, ali i brojne knjige. Neki dolaze na kafu kod sadašnjih kolega poslanika, a neki da plate račune u pošti koja se nalazi u okviru zgrade u Kralja Milana.
U odluci Administrativnog odbora o trajnim legitimacijama piše da poslanik ima pravo da pristupa arhivi i dokumentima o radu parlamenta, ali i da učestvuje na svečanostima u Skupštini u skladu sa protokolom. Zahtevi za izdavanje trajnih legitimacija stižu stalno, a poslednji ju je u novembru tražio i dobio bivši socijalista Rajko Baralić.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.