B92 laže javnost

Izvor: Glas javnosti, 01.Jul.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B92 laže javnost

BEOGRAD - Kopije dokumenata koje su proteklih dana poreski policajci odneli iz Kurira završiće na stolu potpredsednika srpske vlade Mlađana Dinkića, a on će ih dalje proslediti Televiziji B92, tvrdi za Kurir dobro obavešten izvor iz vrha Ministarstva finansija.

- Dinkić i bivši direktor Poreske uprave Vladimir Ilić su Rodića i Kurir 2005. godine u medijima proglasili krivim, a sud ih je potom oslobodio optužbi, toga su svesni i poreski policajci koji sada kontrolišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kurir. S druge strane, situacija je ista kao i 2005. godine, oni nisu našli ništa protivzakonito u poslovanju Kurira i spremaju se da ga medijski linčuju - kaže izvor. - Medijska podrška će, nada se Dinkić, ohrabriti inspektore da, iako nemaju osnova, ponovo sastave krivičnu prijavu protiv Kurira i Rodića i tu prijavu sačinjenu na osnovu lažnih podataka ipak podnesu.

Ove navode do zaključenja broja nisu demantovali ni direktor Televizije B92 Veran Matić ni potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić.

ZLOUPOTREBA  OVLAŠĆENJA?

Novinari Kurira su juče od poreskih policajaca koji već sedam dana rade kontrolu u firmi tražili da ih, u skladu sa zakonom, obaveste kome se prosleđuju kopije dokumenta o poslovanju Kurira i o Radisavu Rodiću koje oni danima odnose iz naše redakcije.

Prema propisima o zaštiti prava na privatnost u delu koji se odnosi na pravo na obaveštenje o obradi, svako „ima pravo da zahteva da ga rukovalac podacima potpuno i istinito obavesti o tome da li obrađuje podatke o njemu, koje i u koju svrhu i po kom pravnom osnovu i od koga ih prikuplja u kojim zbirkama podataka se nalaze podaci o njemu, ko su korisnici i kojih podataka i u koje svrhe i po kom pravnom osnovu, kao i kome i koji podaci se prenose, u koju svrhu i po kom pravnom osnovu“, piše na sajtu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

U skladu sa ovim pravima, advokati Kurira će protiv svih službenika poreska policije i njihovih pretpostavljenih koji su bili uključeni u odnošenje dokumentacije iz Kurira podneti krivične prijave ukoliko dokumentaciju budu zloupotrebili i neovlašćeno dalje prosledili.

Kurir je još juče najavio da RTV B92 sprema televizijsku emisiju, koja će se uskoro emitovati, o dnevnom listu Kurir i njegovom osnivaču Radisavu - Raji Rodiću. Cilj emisije će biti pokušaj medijske hajke i uništavanja ugleda dnevnog lista Kurir zbog njegovog oštrog pisanja i otkrivanja raznih malverzacija i afera. Zamišljeno je i da to bude medijska priprema za Rodićevo hapšenje. Kampanja koju sprovodi B92 je, kako Rodić tvrdi, zapravo već počela emitovanjem više „isfabrikovanih laži u jučerašnjim vestima“.

- B92 je juče emitovala laž o tome da firme „ABC kompani“, „Ronako“, „Kurir net“ i „Kurir info“ duguju porez državi. Istina je, međutim, da Radisav Rodić ne duguje ni jedan jedini dinar poreza. Firme koje pominje TV B92 jesu u blokadi baš kao i 50.000 drugih kompanija u Srbiji, ali ne zbog neplaćenog poreza, već zbog Dinkićevog progona i ekonomske situacije u kojoj se država nalazi - rekao je Rodić.

Prema njegovim rečima, radi se o dugu poslovnim partnerima, ali se svi ti dugovi u skladu sa poslovnim mogućnostima uredno servisiraju. On je istakao da on lično kao ni bilo koja njegova firma državi ne duguju porez i podsetio da su sve krivične prijave koje su Dinkić i Dinkićevi ljudi isfabrikovali za neplaćen porez odbačene.

- Ja državi ne dugujem ništa, ali meni duguju država Srbija i Poreska uprava za štetu koju su mi naneli poreski službenici iz vremena Slobodana Miloševića, a dužni su mi više milijardi dinara. Potraživanja svih blokiranih firmi koja spominje B92 su 21 put veća od njihovih dugovanja prema poveriocima, što je i razlog zbog koga ih poverioci tolerišu - izjavio je Rodić.

Б 92 је водећи медиј међу антисрпским медијима у Србији. Да ТВ Б 92 лаже, префињено или огољено, зависно од могућности и циљева, то зна свако ко мисли својом главом.

Глас јавност и Курир су светле искре, прозорчићи слободе и истине, на МРАЧНОМ медијском небу Србије. Зато га моћници и слуге западних фашиста нападају, бестидно и злочиначки.

Морају они знати да ће једног дана одговарати за своје поступке. Морају то знати.

Моја апсолутна подршка Гласу јавности и Куриру, односно свима онима који дају допринос да ова два листа разгоне таму са мрклог неба над Србијом.

Treba narod da se podigne i otera te nakaze dinkica b92 i ostalu sramotnu i ustasku vladu na dozivotnu robiju jer sunam naneli zlo nevidjeno samo ta sotonska b92 svojim lazima i nepreteljstvom prema SRBIJI zasluzila je da je narod spali da se nesiri nakot i ustastvo da ocistimo jednom zanavek nasu SRBIJU od sotona dinkica tadica-poglavnika dacica sutanovca canka draskovica jelasica smrdljivog balinceta ljajica.Velika podrska za KURIR I GLAS JAVNOSTI samo tako nastavite a zuta bagra se vata za slamku spasa jer svaki dan imaju svemanje i manje pristalica pa tako ce uskoro zavrsiti na smetljistu istorije...

OVDE STANUJE LAŽ; PREVARA; IZDAJA; KUKAVIČLUK, I NAŠI HOHŠTAPLERI...

B92 je BONSTIL u sred Beograda. Nije slučajno dobio epitet B-52 Ova TV kuća sa sve uređivačkom politikom i bezličnim kukavnim novinarima , urednicima i onom preispoljnom pizdom od direktora Napravljen je u istoj fabrici u kojoj je napravljen i bombarder B-52. Ova nova bastilja svakodnevno bombarduje Srbiju lažima i podmetačinama. NATO lobisti su smešteni u ovoj zgradi. Umesto zgrade u Šilerovoj trebalo je ovu srušiti jer ona ruši Srbiju iznutra a plaćena je spolja. Sorošova ispostava. Američka agentura, B-92 dovodi za sagovornike najgore ljude, šljam i talog počev od novinarskog gmaza Teofila Pančića pa preko mnogobrojnih politikanata i izdajnika, tajkuna i lopova u Utisku nedelje kod OLJE BEĆKOVIĆ. Olja je dobar novinar i voditelj ali je na lošem mestu u pogrešno vreme.. OLJa beži iz tog zverinjaka, iz te demonske jazbine, sa tog politikantskog đubrišta. Izbrukali su te Miloš Vasić, Miša Brkić, Teofil gmaz Pančić, Sonja Bi(serko), Nataša Kandić, Vuk Drašković, Biljana Kovačević Vučo,Milan Nikolić , Sonja LIht, Čeda Jovanović koakain, Zoran Hik Ostojić. Spisak bi bio veliki a bruga još veća. Narod govori javno da tu informativnu kanalizaciju B-92 treba ukloniti sa lica zemlje Srbije ili je preseliti u Četvrti evropski fašistički rajh, tamo gde joj i jeste mesto! Jušiš na Bastilju B-92 što reče onomad Vik Drašković!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.