ALB: Dokazi o pranju novca

Izvor: Studio B, 05.Dec.2013, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALB: Dokazi o pranju novca

Antikorupcijska liga Balkana saopštila je da ima dokaze koji se vode kao državna tajna, a koji ukazuju da je nekadašnji ministar finansija Mlađan Dinkić, kako kažu, učestvovao u pranju novca s tajnih računa na Kipru i nepravilnostima u slučaju kompanije

Kako navodi novinar-istraživač Domagoj Margetić, Dinkić je priznao of šor kompaniji Martina Šlafa 30 odto udela u Mobtelu pošto je to preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << oduzeto porodici Karić.

Na konferenciji za novinare, koju je, kako se pretpostavlja, savetnik predsednika Srbije Oliver Antić najavio kao konferenciju na kojoj će biti obelodanjena velika međunarodna finansijska afera, rečeno je da su ti dokazi već predočeni policiji i da će biti predati i specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću.    

Odgovarajući na optužbe Antikorupcijske lige, Ujedinjeni regioni Srbije te navode ocenjuju kao gomilu gluposti, proizvoljnih tumačenja i neistina, i ta stranka najavljuje da će podneti tužbu protiv novinara-istraživača Domagoja Margetića.

U saopštenju URS-a stoji da su optužbama izrečenim na račun Mlađana Dinkića ugroženi važni investicioni projekti u Srbiji.

Ta stranka apeluje na državne organe da urade svoj posao, a od savetnika predsednika Srbije Olivera Antića da objasni svoju ulogu u događaju koji je najavio kao spektakularno razrešenje afere nad aferama.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da još nije dobio krivičnu prijavu Domagoja Margetića protiv bivšeg ministra Mlađana Dinkića i da tužilaštvo svoje odluke o hapšenju ne donosi samo na osnovu krivičnih prijava.

Radisavljević je u specijalnom sudu, kome je italijanska vlada poklonila napredni kompjuterski softver za upravljanje podacima u borbi protiv organizovanog kriminala, rekao da sve navode Antikorupcijske lige treba dobro proveriti i na osnovu postojanja ili nepostojanja dokaza doneti kvalitetnu odluku.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.