Dinkić pokreće Uniju regiona

Izvor: B92, 01.Sep.2009, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić pokreće Uniju regiona

Beograd -- Prvi dan škole obeležio je i incident u školi u centru Beograda. 17-godišnji učenik srednje tehničke škole "Nikola Tesla" N.V. povređen je u tuči s vršnjacima.

Kako je za B92 rečeno u Urgentnom centru, učeniku N.V. je od siline udarca povređen suzni kanal i smešten je na Očnoj klinici gde bi sutra trebalo da bude operisan.

"Sedamnaestogodišnji dečak prebačen je danas u Urgentni centar odnosno u očnu kliniku. Lekari su konstatovali povredu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sluznog kanala. Dakle, pukao je sluzni kanal koji je pukao prilikom siline udarca. Komzilijum lekara sutra će odlučiti da li će biti operisan ili ne", rekao je Drago Jovanović, PR Kliničkog centra Srbije.

Reagujući na još jedan u nizu slučajeva vršnjačkog nasilja, ministar prosvete Žarko Obradović kaže za B92 da će ministarstvo na sve načine nastaviti da se bori protiv tog problema.

"Šta god bio razlog, to je za nas nemio i loš događaj, pogotovo što se dogodio na početku nove školske godine koju obeležavaju besplatnu udžbenici, nove škole i internet za sve. I to samo govori koliko je taj problem prisutan i koliko se mi, ne samo kao MInistarstvo, već i kao država moramo boriti protiv tog problema. Osudom, i različitim elementima i ako hoćete strategijom i konkretnim stvarima, jednostavno eliminisati nasilje iz svake škole, jer nasilju tamo nije mesto. Nasilje uništava svaku školu", kaže Žarko Obradović, ministar prosvete.

Iz MUP-a su potvrdili da je do incidenta došlo tokom prepodneva, ali razlozi za sada nisu poznati.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.