Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Biće nas više nego na Gazimestanu

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da će forma mitinga opozicije 16. aprila i način obraćanja zavisiti o toga da li će do tada naprednjaci sa vladajućom koalicijom postići dogovor oko raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je rekao da je SNS prijavila policiji i drugim nadležnim organima javni skup na platou ispred Doma Narodne skupštine, ali da će forma skupa, dužina trajanja, kao i mogućnost šetnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kroz centralne gradske ulice zavisiti od toga da li će biti dogovora sa aktuelnom vlasti.

"Ponudili smo im najveći mogući kompromis i očekujemo odgovor vlasti. Ukoliko to prihvate, onda će miting biti više predstavljanje programa i budućnosti Srbije, a ako ne, onda će to biti forma protesta", rekao je Vučić.

Vučić očekuje da će na mitingu biti više od 100.000 građana, kao i da će to biti najveći skup od Gazimestana.

On je ponovio da naprednjaci nisu s predstavnicima vladajuće koalicije razgovarali o datuma održavanja izbora i da još uvek nisu dobili nikakav odgovor, ali da će miting svakako biti održan i da će SNS još jednom zatražiti raspisivanje izbora.

Funkcioner SNS se osvrnuo i na prodaju "Telekoma" i rekao da se ta stranka protivi toj prodaji i da vlada nije trebalo da ostavi dodatni rok od 15 dana, jer austrijska kompanija nije ispunila uslove tendera.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast na sve načine "želi da sklopi taj posao", jer joj je potreban novac od prodaje te kompanije.

Poslanik te stranke u parlamentu Borislav Pelević kritikovao je odnos Vlade Srbije i Ministarstva za Kosovo i Metohiju prema republičkom parlamentu i skupštinskom Odboru za Kosovo i Metohiju, navodeći da ih nisu konsultovali prilikom donošenja platforme, niti formiranja pregovaračkog tima Srbije za dijalog s Prištinom.
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.