SNS: Miting odlučujući za izbore

Izvor: RTS, 08.Apr.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Miting odlučujući za izbore

Miting 16. aprila je odlučujući, jer će se njime izboriti odluka o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora, izjavio zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će miting te stranke 16. aprila biti odlučujući za promene u Srbiji, jer će se njime izboriti odluka o održavanju prevremenih parlamentarnih izbora.

"Miting u Beogradu će trajati koliko bude trebalo. Režim očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije čuo želju i molbu građana Srbije i SNS poziva sve na taj odlučujući miting na kome ćemo se izboriti za odluku o vanrednim izborima", rekao je Vučić na današnjoj konferenciji za novinare.

"Srpska napredna stranka nije kontaktirala sa predstavnicima vlasti, ali da je otvorena i uvek spremna za razgovore", rekao je zamenik predsednika SNS-a.

"Uvereni smo da građani imaju razumevanje za ono što smo činili u prethodnom periodu u vidu predloga brojnih kompromisa da se dođe do rešenja. Nismo postavljali ultimatume, samo smo insistirali da se poštuje volja građana koji traže promene i izlazak iz bede", naveo je Vučić.

Vučić je podsetio da je SNS u svojim zahtevima za održavanje vanrednih izbora pomerao rokove - sa juna i septembra, a zatim na novembar i da nije nikakav kompromis ako se izbori održe u martu sledeće godine.

Prema njegovim rečima, SNS trenutno ima više glasova od Demokratske stranke, G17 plus, Liberalno demokartske partije, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke zajedno.

Za izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da "veštačko izazivanje krize i izazivanje nasilja na ulicama mogu biti i te kako način ugrožavanja kanidature Srbije i da to organizatori protesta 16. aprila moraju imati na umu", Vučić je rekao da u njoj ima elemenata pretnje.

Aleksandar Vučić je naveo da neće da se bavi tom izjavom i da "raspiruje i onako revolucionarno stanje u Srbiji".
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.