Tomanović: Slučaj protiv Miškovića zarad političkog rejtinga

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomanović: Slučaj protiv Miškovića zarad političkog rejtinga

Advokat Miroslava Miškovića Zdenko Tomanović rekao je da je očekivao da Apelacioni sud ukine osuđujuću presudu njegovom klijentu, jer je, kako je rekao, "taj sud imao hrabrosti da primeni zakon i da donese presudu samostalno, ne pitajući, kao prvostepeni sud, ni Skupštinu Srbije, a ni izvršnu vlast šta oni misle o tome".

Apelacioni sud u Beogradu je jednoglasno potvrdio prvostepenu presudu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u delu u kojem je Miroslav Mišković oslobođen od optužbe da je, kao saizvršilac, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok je prvostepena ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje u delu u kojem je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela poreska utaja u pomaganju.

"Potvrđivanje oslobađajuće presude u odnosu na takozvanu aferu 'putarska preduzeća' najbolje govori da je i hapšenje Miroslava Miškovića i ceo postupak bio ništa drugo nego sticanje političkog rejtinga i da su isključivo politički razlozi bili rukovodeći za vođenje tog postupka", rekao je Tomanović.

 Dodaje, što se tiče poreske utaje, da bi to trebalo da bude nadležnost nižeg suda, a ne Specijalnog.

"Što se tiče krivičnog dela poreske utaje, na koji je osuđujuća presuda ukinuta, to je jedina moguća odluka i ja se nadam da niži sud koji bi trebalo da dalje bude nadležan, jer poreska utaja u odnosu na Miroslava Miškovića nije nadležnost Specijalnog suda, da će imati hrabrosti da primeni samo zakon, a da neće kao prvostepeno veće pitati ni Skupštinu Srbije a ni izvršnu vlast šta oni misle o tome".

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.