Izvor: S media, 15.Nov.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smajlović: Država da pomogne novinarima Presa

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je danas da je gašenje dnevnog lista Pres izuzetno loša vest i to ne samo za novinare koji ostaju bez hleba, i pozvala Vladu Srbije da utvrdi zašto na medijskom tržistu vlada "divlji Zapad".

"UNS se pridruzuje zahtevima novinara ovog lista da se sve istera na čistac - i ko su im bile gazde, i koliko im je zaista bio tiraž, i zašto nisu dobili priliku da sami prave novine, ako je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Miroslav Mišković već bio spreman da otplati veći deo kredita", rekla je Ljiljana Smajlović agenciji Beta.

Predsednica UNS-a je istakla da u tome novinarima Presa mora da pomogne država.

"Zameram Vladi Srbije što još nije stavila na dnevni red izveštaj Verice Barać o pritiscima na medije. To je bilo jedno od prvih obećanja vladajuće koalicije, a još nije ispunjeno", navela je Ljiljana Smajlović.

Ako ne utvrdi zašto na srpskom medijskom tržištu vlada pravi "divlji Zapad" na kojem svi lažu sve, i o vlasništvu i o tiražima, ova Vlada će podeliti odgovornost sa prethodnom, rekla je predsednica UNS-a.

(Beta)

FOTO: Media centar Beograd

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smajlović: Gašenje "Pressa" loša vest

Izvor: Mondo, 15.Nov.2012

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović tvrdi da je gašenje "Pressa" loše, a da je za državu bolje da utvrdi zašto na medijskom tržištu vlada divlji Zapad...Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je danas da je gašenje dnevnog lista "Press"...

Nastavak na Mondo...

Gašenje Presa izuzetno loša vest

Izvor: NaDlanu.com, 15.Nov.2012

BEOGRAD, 15. novembra 2012. (Beta) - Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je u četvrtak da je gašenje dnevnog lista Pres izuzetno loša vest i to ne samo za novinare koji ostaju bez hleba, i pozvala Vladu Srbije da utvrdi zašto na medijskom tržistu vlada "divlji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.