Selaković: Poštujem odluku suda o Miškoviću

Izvor: RTS, 28.Sep.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Poštujem odluku suda o Miškoviću

Generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković rekao je da presudu Apelacionog suda o oslobađanju Miroslava Miškovića optužbi da je oštetio putarska preduzeća prihvata kao osoba koja poštuje pravnu državu i za nju se zalaže.
Nikola Selaković je, za Radio televiziju Vojvodine, rekao i da privatno smatra da je to sramna odluka.

Povodom komentara koji je dao predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije Aleksandar Vučić, Selaković je istakao da je Vučić izneo svoj stav.
Na pitanje kako komentariše reči predsednika – "Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno", Selaković je rekao da je Vučić svestan svake reči koju izgovori i da se politikom bavi na način kako to niko u Srbiji do sada nije radio.
Upitan da li se ova izjava može smatrati pritiskom na sud, Selaković je rekao da je Vučić čovek koji se zalaže za pravnu državu i da ne razume u čemu bi njegov stav mogao biti pritisak na sud, jer njegovu odluku nije pobijao.
Apelacioni sud u Beogradu juče je pravosnažno oslobodio vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, dok je ukinuo deo prvostepene presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam miliona dinara, zbog optužbi da je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri miliona evra.
Istim rešenjem, Apelacioni sud je naložio da mu se ponovi suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu za utaju poreza zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, povrede Ustava Srbije kao i Evropske konvencije o ljudskim pravima.
U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda navodi se da je sudsko veće ovu odluku donelo jednoglasno.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Selaković:Poštujem odluku suda o Miškoviću, ali...

Izvor: Mondo, 28.Sep.2017

Generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković rekao je da poštuje presudu Apelacionog suda o oslobađanju Miroslava Miškovića optužbi da je oštetio putarska preduzeća, ali da privatno misli da je sramna...Foto: Mondo/Stefan Stojanović..Selaković je za Radio televiziju Vojvodine...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.