Selaković: Poštujem odluku Apelacionog suda u slučaju Miškovića

Izvor: Blic, 28.Sep.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Poštujem odluku Apelacionog suda u slučaju Miškovića

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da kao osoba koja poštuje pravnu državu prihvata pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Beogradu o oslobađanju vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića optužbi da je oštetio putarska preduzeća "ma koliko privatno mislio da je ta odluka sramna".

- Kao neko ko poštuje pravnu državu i ko se za nju zalaže moram da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prihvatim i uvažim odluku tog suda, ma koliko privatno mislio da je ta odluka sramna - kazao je Selaković za Radio-televiziju Vojvodine.

Upitan o komentaru predsednika Srbije Aleksandra Vučića o presudi: "Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno", Selaković je kazao da je predsednik Republike svestan svake reči koju kaže, da se politikom bavi na način na koji se do sada niko u Srbiji nije bavio i da kao takav pobeđuje na izborima.

Na pitanje da li taj Vučićev komentar predstavlja pritisak na sudije koje vode proces, Selaković je kazao da ne razume u čemu bi taj pritisak mogao da se ogleda i da je predsednik samo izneo svoj stav.

- Ne razumem u čemu bi taj pritisak mogao da se ogleda, kada neko iznosi svoj stav. Da li ih je pobijao? Predsednik je čovek koji se zalaže za pravnu državu - kazao je Selaković.

Apelacioni sud juče je Miroslava Miškovića pravosnažno oslobodio optužbi da je oštetio putarska preduzeća izvlačeći novac iz njih, dok će mu suđenje za utaju poreza biti ponovljeno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reakcije vrha države na presudu Miškoviću - pritisak na sud

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2017

Odluka Apelacionog suda kojom je Miroslav Mišković oslobođen optužbi za izvlačenje novca iz putarskih preduzeća odmah je izazvala i snažne reakcije. I to iz samog vrha države, odakle je stigla izjava razočarenja predsednika Aleksandra Vučića...Izvor: N1..Da li takve izjave pritiskaju sudije,...

Nastavak na N1 televizija...

Selaković: Odluka o Miškoviću je sramna, ali je poštujem

Izvor: B92, 28.Sep.2017

Beograd -- Generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković rekao je da poštuje presudu Apelacionog suda o oslobađanju Miroslava Miškovića...On je za Radio televiziju Vojvodine rekao da tu presudu prihvata kao osoba koja poštuje pravnu državu i za nju se zalaže i da privatno smatra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.