STRAH: Demokrate u panici zbog svedočenja Snežane Malović!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH: Demokrate u panici zbog svedočenja Snežane Malović!

Došlo na naplatu: Pojedinci iz DS bukvalno se tresu zbog onoga što će bivša ministarka pravde reći specijalnom tužiocu o njihovim vezama s kriminalcima

BEOGRAD - Strah među demokratama!

Mnogi pojedinci iz Demokratske stranke u potpunoj su panici i strahu zbog onoga što će Snežana Malović, bivša članica DS i ministarka pravde, napredne nedelje ispričati Miljku Radisavljeviću, specijalnom tužiocu za organizovani kriminal!

Otkriće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sve

Prema saznanjima Kurira, Malovićeva će tužiocu Radisavljeviću ispričati sve što zna o tome kako su pojedinci iz DS direktno opstruirali borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, pa i u slučaju istrage protiv narko-bosa Darka Šarića.

- Malovićeva je rešena da progovori, i u DS to znaju. Mnogi u stranci imaju putera na glavi i sada su u panici. To se posebno odnosi na Dragana Đilasa, koji više ne zna šta sve zna Malovićeva a šta ne o njegovim poslovnim kombinacijama s tajkunima. U stranci su svesni da njeno svedočenje, budući da je bila najistaknutija figura u borbi protiv organizovanog kriminala, ima posebnu težinu i da nema šanse da mogu da se izvuku. A i mnogi se pitaju da li i njih možda ima na ovim famoznim diskovima koji otkrivaju ko se sve viđao i komunicirao sa Šarićima - otkriva izvor Kurira situaciju u DS posle onoga što je izjavila bivša ministarka pravde.

Radisavljević je već naložio MUP Srbije da preduzme sve istražne radnje u vezi sa izjavama Snežane Malović. U MUP Srbije nisu želeli da kriju nikakve detalje, a ni Snežana Malović nije želela da komentariše najavljeno saslušanje.

Podsećamo, Malovićeva, bivša ministarka pravde, nedavno je napustila DS, a kao razlog je navela da ne može da bude u istoj stranci sa onima koji su javno osporavali borbu protiv korupcije i kriminala.

Strah posle odlaska

- Odlazim iz DS jer će se na listi te stranke naći lica koja su bila protiv oduzimanja imovine kriminalcima, javno se deklarisala za to i urušavala svaki reformski korak koji smo preduzeli napadajući nas da urušavamo demokratiju i demokratsku proceduru - rekla je ona.

Malovićeva nije želela da precizira o kome je tačno reč, kao ni njen najbliži saradnik iz Ministarstva pravde Slobodan Homen, koji je takođe istupio iz DS.

Kako je Kurir objavio, njene optužbe „gađale su“ Vladimira Todorića, člana Predsedništva DS, koji se javno zalagao da se kriminalcima, između ostalih i narko-bosu Darku Šariću, ne oduzima imovina! On je pokušao da ospori Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

Nikola Selaković

ZAŠTO JE ĆUTALA DO SADA

Ministar pravde Nikola Selaković rekao je da izjave svoje prethodnice smatra kao veoma zabrinjavajuće.

- Zabrinjavajuće je što pojedinci koji su bili na vlasti sad daju takve izjave. Oni navode da su ta saznanja imali dok su bili deo vlasti. Verujem u rad i posvećenost istražnih organa, koji bi svaku osnovanu sumnju u nezakonito postupanje trebalo da istraže  - rekao je Selaković.

I to će biti tema

SPORNI ODNOSI DRAGANA ĐILASA I MIROSLAVA MIŠKOVIĆA

Jedan od razloga Malovićkinog nezadovoljstva je, kako smo saznali, poslovni odnos lidera DS Dragana Đilasa s vlasnikom „Delta holdinga“ Miroslavom Miškovićem, što se može videti i iz saopštenja.

- DS trenutno vode ljudi koji nisu podžavali, niti podržavaju, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naprotiv, osujećivali su je svojim kontaktima i poslovnom saradnjom s licima protiv kojih smo se borili, što i dalje čine. Vreme je pokazalo da su imali isti cilj - lični interes lukrativne prirode - napisala je Malovićeva.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Opštinski odbor DS Bela Palanka pristupio listi Borisa Tadića!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2014

DS su danas napustile i dve narodne poslanice, Branka Karavidić i Biljana Hasanović Korać i pristupile Novoj demokratskoj stranci..BEOGRAD - Opštinski odbor DS Bela Palanka večeras je jednoglasno doneo odluku da na predstojećim izborima podrži izbornu listu Borisa Tadića...U Beloj Palanci Demokratska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.