Izvor: Medijski istraživački centar, 12.Dec.2012, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden Mišković i bivši direktori PZP Niš

Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je Miroslava Miškovića, vlasnika „Delta holdinga“, Marka Miškovića, vlasnika firme „Mera investment fund“ i Mila Đuraškovića, vlasnika „Nibens grupe“, „Šer korporacije“ i Preduzeća za puteve (PZP) Niš, ali i bivše direktore PZP Niš Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića.
Privedeni su i  direktor „ Šer korporacije“ Rista Ristić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << predsednik Skupštine akcionara PZP Niš Dejan Jevtić, akcionar PZP Niš Zoran Kaitović, direktora „Delta brokera“ Predrag Filipović i procenitelja „Konzita“ Rašo Zdravko.
Kako javljaju beogradski mediji oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili finansijska sredstva i imovinu iz privatizovanih putarskih preduzeća čime su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra za Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića.
Miroslavu Miškoviću je, kako se sumnja, u jednoj transakciji, pribavljena imovinska korist od oko milion i po evra za koliko mu je na ime povraćaja kredita više isplaćeno. Prethodno je Preduzeće za puteve Niš je za privatizaciju PZP Beograd 2005. godine uzelo 23 miliona evra kredita od Miškovićeve firme „ Hemslejd trejding limitid“ sa Kipra, sa godišnjom kamatom od tri odsto. Međutim, umesto 25 miliona evra kredita sa kamatom, isplaćeno mu je 26,5 miliona evra.
Milo Đurašković, vlasnik „Nibens korporacije“, „Šer korporacije“, firme „Emisio broker“ i privatizovanih preduzeća za puteve, kako saznajemo, sumnjiči se da je zloupotrebom službenog položaja stekao imovinsku korist u iznosu od oko 12 miliona evra prilikom kupoprodaje akcija rudnika krečnjaka „Nemetali Topola“. Na njegove lične račune „leglo“ je oko 4,5 miliona evra, a na račun „Šer korporacije“, čiji je vlasnik, oko 7,5 miliona evra.
Marku Miškoviću, vlasniku „Mera investment fund BV“ sa Holandskih Antila, pribavljena je imovinska korist u iznosu od oko 18 miliona evra razlikom u ceni kupovine i prodaje 47,59 odsto akcija PZP-a Niš.
 

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uz Miškovića privedeni i direktori PZP Niš

Izvor: OkRadio.rs, 12.Dec.2012

Prema i dalje nezvaničnim informacijama uz Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića kriminalistička policija uhapsila je i bivše direktore Preduzeća za puteve Niš i još nekoliko akcionara tog preduzeća. Reč je o grupi ljudi navodno osumnjičenih za organizovan kriminal u vezi sa privatizacijom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.