Preuzimanje obavljeno: Direktor Niš ekspresa kupio i Miškovićeve akcije

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preuzimanje obavljeno: Direktor "Niš ekspresa" kupio i Miškovićeve akcije

Umesto 49%, direktor Niš ekspresa Zoran Jovanović od ove nedelje ima 98% akcija preduzeća u kojem je višedecenijski direktor. Firma Gojko Bokić d.o.o, čiji je Jovanović stoprocentni vlasnik, kupila je nešto više od 3 miliona evra akcije od Delta real estate Miroslava Miškovića, sa kojom su do sada delili vlasništvo nad niškim auto-prevoznikom.

Prema podacima sa sajta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Beogradske berze, Jovanovićeva firma kupila je od Miškovićeve Delte 243.345 akcija po ceni od 1.537 dinara, što iznosi preko 370 miliona dinara.

Kupovina je trajala do 14. oktobra, a dan kasnije ozvaničeno je preuzimanje. Firma Gojko Bokić d.o.o, koja se zvanično bavi plastikom, sada ima 97,85% akcija sa pravom glasa, pokazuju podaci sa Beogradske berze. I u Centralnom registru hartija od vrednosti upisano je vlasništvo nad gotovo svim akcijama Niš ekspresa.

Jovanović i njegova privatna firma imali su nameru da kupe i sve preferencijalne akcije (akcionari koji primaju dividende, ali ne odlučuju). Međutim, to im za sada nije uspelo. Pre ove operacije preuzimanja imali su 40%, a sada 45,8%.

Inače, firma Gojko Bokić d.o.o ima mršave finansijske izveštaje - poslovni prihodi 0 dinara prošle godine, neto gubitak od 641.000 dinara u 2018, a 1.727.000 dinara u 2017.

Za slučaj direktora Jovanovića koji decenijama stoluje preduzećem, a sada mu je i skoro stoprocentni vlasnik, ekonomski novinari su rekli da je u pitanju - klasična srpska tranzicijska priča.

Kada je reč o Miškoviću on izlazi iz Niš ekspresa, međutim, poslovno ne napušta Niš.

Miškovićeva Delta planira gradnju tržnog centra na zemljištu nekadašnje garaže Niš ekspresa na Bulevaru Nemanjića. To zemljište dobili su kad su kupili Niš ekspres 2008.

Delta planet već ima građevinsku dozvolu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Direktor "Niš ekspresa" kupio 98 odsto akcija preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019

Direktor Niš ekspresa Zoran Jovanović vlasnik je 98 odsto akcija tog preduzeća na čijem čelu je već više decenija, objavile su danas Južne vesti, uz podsećanje da je do prošle nedelje on imao 49 odsto akcija...Firma Gojko Bokić d.o.o, čiji je Jovanović stoprocentni vlasnik, kupila je za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.