Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 18. 10. 2019.

| Ekonomija

Preuzimanje obavljeno: Direktor "Niš ekspresa" kupio i Miškovićeve akcije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
niš ekspres
Akcije prodate; Foto: M. Jovanović

Umesto 49%, direktor Niš ekspresa Zoran Jovanović od ove nedelje ima 98% akcija preduzeća u kojem je višedecenijski direktor. Firma Gojko Bokić d.o.o, čiji je Jovanović stoprocentni vlasnik, kupila je nešto više od 3 miliona evra akcije od Delta real estate Miroslava Miškovića, sa kojom su do sada delili vlasništvo nad niškim auto-prevoznikom.

Prema podacima sa sajta Beogradske berze, Jovanovićeva firma kupila je od Miškovićeve Delte 243.345 akcija po ceni od 1.537 dinara, što iznosi preko 370 miliona dinara.

Kupovina je trajala do 14. oktobra, a dan kasnije ozvaničeno je preuzimanje. Firma Gojko Bokić d.o.o, koja se zvanično bavi plastikom, sada ima 97,85% akcija sa pravom glasa, pokazuju podaci sa Beogradske berze. I u Centralnom registru hartija od vrednosti upisano je vlasništvo nad gotovo svim akcijama Niš ekspresa.

Jovanović i njegova privatna firma imali su nameru da kupe i sve preferencijalne akcije (akcionari koji primaju dividende, ali ne odlučuju). Međutim, to im za sada nije uspelo. Pre ove operacije preuzimanja imali su 40%, a sada 45,8%.

Inače, firma Gojko Bokić d.o.o ima mršave finansijske izveštaje - poslovni prihodi 0 dinara prošle godine, neto gubitak od 641.000 dinara u 2018, a 1.727.000 dinara u 2017.

Za slučaj direktora Jovanovića koji decenijama stoluje preduzećem, a sada mu je i skoro stoprocentni vlasnik, ekonomski novinari su rekli da je u pitanju - klasična srpska tranzicijska priča.

Kada je reč o Miškoviću on izlazi iz Niš ekspresa, međutim, poslovno ne napušta Niš.

Miškovićeva Delta planira gradnju tržnog centra na zemljištu nekadašnje garaže Niš ekspresa na Bulevaru Nemanjića. To zemljište dobili su kad su kupili Niš ekspres 2008.

Delta planet već ima građevinsku dozvolu.

Dokumenti za preuzimanje

  1. izveštaj o preuzimanju (preuzmi) - 399.26 KB
Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sova

    19:16 // 20. 10. 2019.

    Obratite paznju kako se naplacuju karte od strane vozaca i konduktera u autobusu.
    Pola meseca naplacuje se preko masine za karte koje nose, ostale dane karte se cepaju sa bloka karata koje se stampaju ko zna gde bez kontrole i serijskog broja, i gde je pazar za te dane sta mislite.To vazi za grad i prigrad za ostale nisam siguran ali malo li je i ovo.

  • Paunovic

    07:42 // 19. 10. 2019.

    Mislim da je donet zakon o poreklu imovine.Molim juzne vesti da pokrenu tu pricu,sad je prilika.

  • Yolo

    22:07 // 18. 10. 2019.

    'oće i Niš da dobije metro?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: