PROTEST SE NASTAVLJA Đuraškovićevi branioci ni sutra neće doći na suđenje

Izvor: Blic, 27.Dec.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST SE NASTAVLJA Đuraškovićevi branioci ni sutra neće doći na suđenje

U Specijalnom sudu u Beogradu za sutra je zakazano suđenje vlasniku Nibens korporacije Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za nanoššenje šštete putarskim preduzećima i kruševačkoj Fabrici maziva, ali bi moglo biti odloženo, jer su njihovi advokati najavili da će i sa ovog suđenja izostati, kao što su to već učinili 23. decembra.

Suđenje vlasniku "Delte holdinga" Miroslavu Miškoviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se tereti za nanoššenje štete putarskim preduzećima i utaju poreza, razdvojeno je od ovog postupka zbog njegovog zdravstvenog stanja, mada se on samoinicijativno pojavio na suđenju, koje je bilo zakazano za 18. decembar, ali je odlozeno zbog bolesti člana sudskog veća.

Da li će sud sutra odlučiti da optuženima postavi branioce po službenoj dužnosti nije izvesno, ali su advokati optuženih najavili da će se pojaviti na glavnim pretresima zakazanim za 29. i 30. decembar.

Svi branioci optuženih su prošle srede izostali sa suđenja, pošto su obavestili sud da tom glavnom pretresu neće prisustvovati, kao i ni pretresu koji je zakazan za 28. decembar, iz protesta prema radu suda.

U ovom objedinjenom procesu, koji je sada razdvojen prema Miškoviću, sudi se Đuraškoviću i ostalim optuženima za nanoššenje šštete putrarskim preduzećima i Fabrici maziva iz Kruševca (FAM), koja je bila u vlasništvu Nibens-a.

Đurašković i ostali optuženi za oštećenje kruševačke fabrike maziva su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, pa im je suđenje početkom 2015. spojeno u isti postupak, a u toku godine zakazano je više od 60 glavnih pretresa.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.