Nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću

Izvor: Studio B, 23.Feb.2015, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima je nastavljeno suđenje zbog optužbi za zloupotrebe u preduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i utaju poreza.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu je nastavljeno suđenje iznošenjem uvodnih izlaganja advokata odbrane i očekuje se da će uvodne reči izneti i branilac Miškovića advokat Zdenko Tomanović.

Predsedavjući sudija sudskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << veća Maja Ilić, zbog obimnog postupka i velikog broja optuženih, ograničila je vreme za uvodna izlaganja na sat vremena.

Suđenje pred novim sudskim većem, po objedinjenim optužnicama počelo je ispočetka 10. februara i tada su svi optuženi ponovo negirali krivicu.

U spojenom postupku tereti se 15 osoba: Miroslav Mišković, njegov sin Marko, Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovanović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Po optužnici za zlupotrebe u FAM-u, uz Đuraškovića, još sedam osoba tereti se da su to preduzeće oštetile za 3,3 milijarde dinara, kao i da su Đuraškoviću kao vlasniku korporacije "Šer" omogućile protivpravnu korist od 1,7 milijarde dinara.

Po optužnici za zloupotrebe u putarskim preduzećima, na optuženičkoj klupi su Đurašković, Miroslav Mišković i još devet optuženih.

Optužnica ih tereti da su od 2005. do 2010. godine putarska preduzeća, iz kojih su nezakonito izvlačili novac, oštetili za 16,95 milijardi dinara, a utajom poreza budžet za 472 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.