Mišković prodao Delta City u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Feb.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković prodao Delta City u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra

BEOGRAD - Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta City u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je za B92.

Kupac je južnoafrički investicioni fond Hyprop investment limited, koji je objavio da je od srpske kompanije Delta Real Estate, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta City u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

Kako navodi kupac, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Delta City  u Beogradu je kupljen za 127,75 miliona evra, od čega je 112 miliona prodajna cena, dok će sa nešto manje od 16 miliona evra biti isplaćeni postojeći dugovi bankama. Delta City u Podgorici prodat je za 75 miliona evra, od čega je 60 miliona cena za sam objekat dok će sa nešto manje od 15 miliona evra biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Kupovina je, kako se navodi u saopštenju Hyprola, podeljena između same kompanije, koja je postala vlasnik 60 odsto udela u oba tržna centra, dok je ostatak od 40 procenata kupila kompanija Homested group holdings limitid, povezana sa Luisom Norvalom, koji je jedan od direktora kompanije Hiprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povereno novoformiranoj kompaniji u Velikoj Britaniji Histed. Narednih 12 meseci u njeno ime centrima će upravljati Delta, dok će za to vreme Histed razmotriti otvaranje lokalne kancelarije u Beogradu.

Ranije je kompanija Delta holding povodom medijskih natpisa da je tržni centar prodat, saopštila da sve što je u vlasništvu Delte ima potencijal da se proda, ali da “za sada ništa nije prodato”.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Mišković prodao političare

Izvor: Njuz.net, 09.Feb.2016

BEOGRAD, 9. februar 2016, (Njuz) – Vlasnik kompanije Delta holding Miroslav Miškovič prodao je danas južnoafričkom investicionom fondu Hiprop investment limited dvojicu srpskih političara.. Kako saznaje Njuz, Mišković je sa ovim afričkim investicionim fondom dogovarao cenu za prodaju Delta...

Nastavak na Njuz.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.