Mišković priznao da je davao pare

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mišković priznao da je davao pare"

Mišković je na saslušanju rekao da je nekim političarima davao novac, ali nije pominjao imena, rekao je u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92 Bogdan Pušić, šef radne grupe za ispitivanje privatizacija.

"Bio sam dobar kad sam davao novac. Svima sam davao novac, rekao nam je, a na pitanje kome je davao pare, kazao nam je: Reći ću kad dođe vreme", kaže Pušić.

Pušić je naveo i da postoje saznanja da su neki ministri primali novac od Miškovića, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da su u toku predistražne radnje, odnosno da se te tvrdnje još istražuju.

Advokat Zdenko Tomanović kaže da sve što je njegov klijent Miroslav Mišković radio bilo u skladu sa našim zakonima i da je to svuda u svetu dozvoljeno.

"Pažljivo sam pogledao sve spise koji su dostavljeni odbrani i odgovorno tvrdim da Miroslav Mišković nije izvršio nijedno krivično delo. Sve ovo što mu se stavlja na teret nigde u svetu nije krivično delo", istakao je on u emisiji "Utisak nedelje".

"Mišković donosi samo vizionarske odluke, a druge poteze povlače drugi u njegovom sistemu.On je samo plasirao sredstva i drugima dao na upravljanje. Ni marko ni Miroslav Mišković se nisu bavili upravljanjem nijedne firme, a nisu ni raspolagali sredstvima. Treba razlikovati vlasništvo nad firmom i upravljanje firmom", naglasio je Tomanović.

Na pitanje ko je to povlačio poteze i upravljao sredstvima, Tomanović je odgovorio da je upravljačke poteze povlačio suvlasnik Nibens grupe Milo Đurašković.

"Miroslav Mišković je dao novac drugima na upravljanje, a na osnovu ugovora je imao pravo na kamatu, tačnije pravno lice je dalo kredit firmi u Srbiji, a firma vratila kredit u pripadajućoj kamati.Oni ga optužuju da je pribavio korist u visini razlike između kamate i datog novca., iako je svaka transakcija prijavljena i obavljena uz saglasnodt državnog organa, odnosno centralnog registra i državne banke", rekao je Tomanović.

On je naveo i da je Marko Mišković "još manje odlučivao od svog oca", i da odgovara za to što je kupio akcije po jednoj ceni, a posle nekog vremena ih prodavao po drugoj."

U emisji je bilo reči i o navodnim pretnjama Miroslav Miškovića koje su upućene prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

Zdenko Tomanović i šef radne grupe za ispitivanje privatizacije Bogdan Pušić nisu mogli da potvrde da je Mišković prilokom hapšenja pretio Vučiću.

Tomanović je demantovao pisanje medija da ga je Mišković zvao i rekao mu da prenese Vučiću da neće dočekati emisiju na RTS te večeri, a da on sigurno neće biti zadržan u pritvoru.

Šef radne grupe za ispitivanje privatizacije Bogdan Pušić je izjavio da je Mišković prilikom hapšenja "očigledno veoma iznenađen rekao da mu je obećano da neće biti uhapšen."

Ko mu je obećao ja to ne znam. Rekao je operativcima da (potpredsednik Vlade Aleksandar) Vučić može slobodno da otkaže emisiju (gostovanje na RTS-u na dan hapšenja), jer on neće biti uhapšen. Mišković je to rekao u kontekstu da ga (Vučića) treba sprečiti da učestvuje u emisiji", rekao je on.

(MONDO, foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdan Pušić: Mišković rekao da je davao novac nekim političarima

Izvor: Blic, 17.Dec.2012, 00:04

Šef radne grupe za ispitivanje privatizacija Bogdan Pušić izjavio je večeras da je vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković na saslušanju rekao da je nekim političarima davao novac, ali da nije pominjao imena. Miroslav Mišković.."Bio sam dobar kad sam davao novac. Svima sam davao novac, rekao...

Nastavak na Blic...

"Mišković priznao da je davao pare"

Izvor: BanjalukaLive.com, 17.Dec.2012

Mišković je na saslušanju rekao da je političarima davao novac, ali nije pominjao imena, rekao je šef radne grupe za ispitivanje privatizacija. "Bio sam dobar kad sam davao novac. Svima sam davao novac, rekao nam je, a na pitanje kome je davao pare, kazao nam je: Reći ću kad dođe vrijeme", kazao...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.