Forcanova blokirala Delta star

Izvor: B92, Tanjug, 19.Jul.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forcanova blokirala "Delta star"

Beograd -- Više javno tužilaštvo u Beogradu primilo je krivičnu prijavu koju je "Delta star" podneo protiv Smiljke Mileusnić-Adžić, Milke Forcan i Zvezdana Ćosića.

Kako je saopštilo to tužilaštvo, svi navodi krivične prijave biće provereni, nakon čega će javnost biti obaveštena o odluci koju povodom prijave bude donelo.

Miroslav Mišković podneo je krivičnu prijavu protiv sestara Mileusnić - Milke i Smiljke tvrdeći da su zloupotrebile službeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << položaj, a povod su njihovi vlasnički odnosi u "Jugohemiji" i u "Delta Maksiju".

Forcanova je donedavno bila najbliža Miškovićeva saradnica i potpredsednica "Delta Holdinga", čiji je vlasnik upravo Miroslav Mišković.

Mišković, kako tvrde mediji, hoće da pred belgijski gigant "Delez" koji želi da kupi "Delta Maksi", izađe sa celim vlasničkim paketom, a sestre, Milka i Smiljka, navodno nisu voljne da mu prodaju svoj udeo.

Mišković, kako se navodi, u krivičnoj prijavi tvrdi da je Forcanova kao predsednica UO "Jugohemije", gde je njena sestra generalni direktor, nekretnine ove kuće prenela u drugu kompaniju.

Pre privatizacije, podsećaju listovi, na čelu "Jugohemije" bio je Jovan Mileusnić, otac sestara Milke i Smiljke.

Mediji danas prenose da je Forcanova s puta poručila da "advokati rade svoj posao".

Tužilaštvo ima rok od 30 dana odgovori na krivičnu prijavu. Za to vreme mediji se bave razlozima koji su uzrokovali razlaz ovog "poslovnog tandema" i spekulišu da je on najverovatnije motivisan "internim vrednovanjem ljudi".

Novinarka NIN-a Ruža Ćirković je za B92 izjavila da veruje da Milka Forcan ima snažniju političku zaleđinu i da se u pozadini njihovog sukoba nalazi pokušaj političkog disciplinovanja Miškovića.

Odluku o napuštanju "Delte" Milka Forcan je saopštila krajem maja na svojoj internet prezentaciji, a o njenom neslaganju s Miškovićem javnost je počela da spekuliše još pre dve godine, kada je Forcanova zbog posla više boravila u Briselu i Vašingtonu nego u Srbiji.

Prošlog meseca Forcanova je u intervjuu za nedeljnik NIN, na pitanje o odnosu sa Miškovićem, izjavila "da postoje razmimoilaženja u sagledavanju situacije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.