Delta negira navode o finansiranju iz državnih izvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta negira navode o finansiranju iz državnih izvora

Delta Holding saopštila je da nisu tačni navodi da je saradnja kompanije Delta Miroslava Miškovića i američke agencije Podesta finansirana iz državnih izvora.

U saopštenju medijima ova kompanija navodi da "angažovanje agencije Podesta nije tajna", i da je "početkom 2013. godine, dve godine nakon pomenutog ugovora Vlade, saopštila da je angažovala ovu renomiranu kuću kao konsultanta za korporativne komunikacije".

Tu saradnju je, dodaje, samostalno finansirala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Vučić: Mi ovakve aranžmane nemamo"

Jeremićev ugovor-100.000 dolara mesečno za Miškovićeve potre

Predsednik Aleksandar Vučić obelodanio je danas poverljivi ugovor, koji je potpisao Vuk Jeremić 2011. kao ministar spoljnih poslova, a na osnovu kojeg je Vlada Srbije trebalo da plaća usluge agencije Podesta za Miroslava Miškovića 100.000 dolara mesečno, na ime "dodatnih aktivnosti u razgovorima sa državnim organima SAD".

Vučić je gostujući na Pinku pokazao dokument koji je Mirko Cvetković kao premijer 2011. godine potpisao za Vladu Srbije, a kojim je odobren ugovor koji je potpisao Jeremić.

Vučić je citirao dokument - ovlašćuje se Jeremić da potpiše ugovor u ime vlade, a Ministarstvo finansija da obezbedi pare.

"Suština ugovora je sledeće - vlada se upoznala sa potrebom planiranja i organizovanja dodatnih aktivnost organa Srbije u razgovorima sa državnim organima SAD i drugim političkim i poslovnim institucijama u SAD", naveo je Vučić.

Istakao je da ne bi nikad to iznosio u javnost "da ti lažovi svakoga dana ne izmišljaju nešto za ovu vladu".

"Mi ovakve aranžmane nemamo", naglasio je Vučić i istakao da "Jeremićev ugovor" pokazuje kako je radila vlada Đilasa, Jeremića i Borka Stefanovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.