U BiH na delu je projekat otimačine srpske imovine

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U BiH na delu je projekat otimačine srpske imovine"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da je u BiH na delu projekat otimačine srpske imovine.

On je rekao da se taj projekat ne može završiti onako kako je zamislio SDA Bakira Izetbegovića i istakao da je sedište te stranke u Sarajevu smešteno u vili čiji je nekadašnji vlasnik Srbin.

"To je vlasništvo Mihajla Miše Semijana, čiji naslednici traže vraćanje te imovine. SDA je zaposeo tu vilu i neće da se iseli, neće da vrati imovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naslednicima, što govori o običnoj otimačini u Sarajevu", naveo je Dodik.

Podsetio je da je Mihajlo Miša Semijan bio jedan od najbogatijih Srba između dva svetska rata.

Istakao je da se sve navedene činjenice mogu lako proveriti, da postoji zahtev Semijanovih naslednika koji traže da im kuća bude vraćena.

Dodik je naveo da je 1938. i 1939. godine većina imovine na Baščaršiji bila srpska, a da sada tamo nema Srba.

Poručio je da ukoliko SDA ne želi sa srpskim narodom da gradi BiH, onda mora prihvatiti da ne može održati ovu zemlju.

"Mi smo spremni da pričamo o tome kako ona treba da funkcioniše i da se vrati na izborne principe koji su veoma jasni", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, prenela je RTRS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DODIK: U BiH je na delu projekat otimačine srpske imovine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, ocenio je da je u BiH na delu projekat otimačine srpske imovine...On je rekao da se taj projekat ne može završiti onako kako je zamislio SDA, Bakira Izetbegovića i istakao da je sedište te stranke u Sarajevu smešteno u vili čiji je nekadašnji vlasnik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.