Sutra sa Dodikom - sankcije ne rešavaju probleme; Da nije Ustava, zalagao bih se za obaveznu vakcinaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021, 13:30

"Sutra sa Dodikom - sankcije ne rešavaju probleme; Da nije Ustava, zalagao bih se za obaveznu vakcinaciju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se sutra uveče u Beogradu sastati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, i najavio da će u nedeljama pred nama i razgovarati i sa Bakirom Izetbegovićem, kao bošnjačkim liderom.

Vučić je, na pitanje da li će se sastati sa Dodikom i šta očekuje od situacije u BiH, kao i da li će Srbija imati posledice ako SAD uvedu sankcije Republici Srpskoj, rekao da je oduvek bio i ostao protivnik sankcija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Sankcijama niko nikada nijedan problem nije rešio. To je pokazano kroz istoriju. Posebno prezirem one i u Beogradu, u Banjaluci, i Sarajevu koji misle da se problemi rešavaju sankcijama", podvukao je on.

Ako očekujete, dodao je, da u politici dobijete korist zbog uvođenje sankcija nekome, jadna je ta korist i ne traje dovoljno dugo da bi ste je stvarno imali.

Istakao je da je razgovor najbolji metod za rešavanje problema.

Sutra će, kako je najavio, razgovarati sa Dodikom, a u nedeljama pred nama i sa Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim liderom.

"Smatram važnim otvaranjem srpsko-bošnjačkog dijaloga, da govorimo jedni o drugima s poštovanjem, da pokušamo da razumemo jedni druge", objasnio je on.

Da nije Ustava zalagao bih se za obaveznu vakcinaciju

Vučić je istakao  da bi se zalagao za obaveznu vakcinaciju protiv virusa korona da nije ograničen Ustavom Srbije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, a komentarišući tvit Boška Obradovića u kojem je naveo da predsednik Srbije stoji iza uvođenja kovid propusnica, ali ne sme javno to da kaže, jer se plaši da će izgubiti glasove na sledećim izborima, kazao da je on za mnogo snažnije mere.

"Da nije Ustava Srbije zalagao bih se za obaveznu vakcinaciju. Zbog Ustava Srbije to ne možete da uradite. Da komentarišem ljude koji na protestima sinoć i preksinoć stavljaju Pavlovićevu mast u nos i mislile da su se time zaštitili od korone, ne mogu jer želeo bih da kažem da je to neodgovorno prema ljudima, a s druge strane smatram da je tim ljudima potrebna pomoć, ali nisam ja taj koji to može da učini", kazao je Vučić.

Odgovarajući Obradoviću, predsednik kaže da je za mnogo snažnije mere, ali je Ustav taj koji ga ograničava i ističe da ne voli nikome da se dodvorava.

"Da mogu sam da donosim odluke, da nisam vezan pravnim normama, svakako bih bio za uvođenje obavezne vakcinacije", kazao je Vučić dodajući da bi tada u Srbiji bilo pet, šest ili sedam hiljada manje umrlih nego što ih je sada.

Predsednik kaže i da su oni koji su vakcinisani, a koji su preminuli umrli zbog neodgovornih koji nisu vakcinisani, a koji su veliku količinu virusa preneli.

"Ali, došlo je neko vreme neodgovornosti, u kojem je glupost ne samo dozvoljena, već i poželjna. Ja u tome neću da učestvujem i ne zanima me ni broj glasova, ni podrška ljudi po tom pitanju jer mislim da je najvažnije da se ponašate u interesu građana zemlje, a ne dobijanja bilo čije podrške", zaključio je Vučić.

Napadi na mene i porodicu imaju za cilj da me sruše

Predsednik  Vučić rekao je danas povodom napada na njega i na njegovu porodicu da imaju 3 cilja, da se on smeni sa vlasti, kao i da se ućutkaju sve koji bi primetili i rekli da je on uradio nešto dobro i korisno za zemlju.

Vučić je to rekao u Boru, odgovarajući na pitanje novinara zašto se svi bave time da poreska uprava ispita imovinu njegovog sina Danila, a niko ne predlaže da se ispita poreklo imovine Đilasove dece.

Predsednik kaže da je prvi cilj taj da pokažu svima da imaju jednu metu - njega i dodaje da je prošle nedelje čak 90 odsto svih napada na ljude iz vlasti bilo upravo na njega i njegovu porodicu.

"Smisao toga je da svakome ko bi podržao rudnike, rast Srbije, ko bi rekao da je Vučić to dobro uradio, da ne pomisli slučajno da to i uradi", kazao je predsednik.

Pod dva, kako kaže Vučić, kriminalizujući porodicu imaju dva cilja, od kojih je prvi taj da kažu da iver ne pada daleko od klade, odnosno da su svi oni kriminalci makar nikada nikakav kriminal im ne pronašli, nikakav račun, ništa čudno.

"I da sačekaju da izgubim živce i kažem dosta je bilo i počnem da odgovaram i govorim o njihovoj deci da li imaju milionske apartmane ili ne, čime neću nikada da se bavim. Da kažem, dosta mi je bilo, sit sam svega, skloniću se od svega", dodao je.

Pod tri, kako kaže, to je izraz potpune političke nemoći jer ne mogu ništa da kažu na rast naše zemlje, na izgradnju puteva, bolnica, škola, muzeja, pozorišta.

"Najlakše je da kažete ono što svi ponavljaju računajući da kada ide usredsređena vatra na jednog čoveka i njegovu porodicu da će to morati da rezultira ma koliko taj čovek bio snažan i porodica jaka", naveo je Vučić.

Predsednik ističe da je smisao toga i da sve ljude koji se nalaze u stranci koju vodi i sve ljude koji su smeli da kažu nešto lepo o njemu odvrate od toga.

"Da im kažu: ako bi rekao nešto lepo o Vučiću ili da je sjajan uspeh postignut u Boru, ako to kažeš proći ćeš kao on, a vidiš da smo u stanju njegovu decu da provlačimo po medijima svakoga dana i to ni zbog čega", kazao je.

Vučić je zamolio Poresku upravu da radi samo svoj posao.

"Kao sa mojim sinovima, mojoj ćerkom, jednako kao sa tajkunima i da ni u čemu ne budu povlašćeni iako oni ne mogu da zarade platu njihovih uposlenika koji su im prijavljeni kao čistačice poput Marinika Tepić", dodaje.

Ističe da nema ništa protiv da nadležni organi rade svoj posao, ali primećuje kontradiktornost.

"Kada Dragan Vasiljević govori o tome da je Zvezdan Jovanović nevin, onda kažu da su to sramne laži, da je užasan čovek i da iza toga stoji Aleksandar Vučić, kada kažu nešto što im se dopadne, to je sušta činjenica, istina, hajde da ispitamo. Malo je kontradiktorno, ali nije strašno", naglasio je.

Ističe da kada "Subotić kaže da je dao tada jedinstvenoj DS 10 miliona evra, poreska nema šta da ispituje gde su završile te pare jer je valjda bogougodno delo da završe u džepovima lopova iz Đilasove, Jeremićeve, DS ili neke druge stranke".

Navodeći da o njegovoj deci puštaju besmislice u masovnim medijima koji su pod njihovom kontrolom, a da se bune i plaču kada neko sa razglasa kaže "Đilase, lopove", Vučić navodi da oseća odgovornost prema svojoj deci kojoj je, kako ističe, uništio život zbog posla kojim se bavi.

"Uništio sam im život zbog posla kojim se bavim, a ne nečega drugog, to je odgovornost koju osećam prema njima i nikada neću moći da kažem Danilo izvini, a više napada je bilo na Danila nego na sve članove Predsedništva moje stranke zajedno. To govori mnogo o svima, i jednima i drugima", zaključio je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u subotu sa Dodikom

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2021

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se sutra uveče u Beogradu sastati sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i da će s njim razgovarati o svim aktuelnim temama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.