Šta Dodik radi usred šume na Kozari?

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 13:56

Šta Dodik radi usred šume na Kozari?

Sarajevo -- Mediji u BiH su preneli da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik za danas najavio okupljanje srpskog političkog vrha iz BiH, na planini Kozari.

Oni bi trebalo da se sastanu, kako navodi Klix.ba, u rezidencijalnoj vili Vlade Republike Srpske "Mrakovica", koja se nalazi na toj planini, kako bi razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Klix.ba navodi da je vreme kada se sastanak saziva ono što je ključno za razumevanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog skupa, budući da je BiH uzdrmao skandal sa tzv. "non pejperom" Janeza Janše, po kom bi BiH trebalo da se "raspadne", a njeni delovi pripoje Srbiji i Hrvatskoj.

Sam Dodik odavno u javnosti zastupa tezu da je Bosni i Hercegovini potreban miran razlaz i to nije tajna.

"Jedna od ključnih tema sastanka definitivno će biti informacije da se i unutar EU na brojnim značajnim adresama razgovara o mogućnosti mirnog razdruživanja u BiH, kao i o potrebi da se defintivno pokrene inicijativa o započinjanju razgovora između Republike Srpske i FBiH u tom kontekstu", kazao je u najavi sastanka portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Klix.ba navodi i da je SNSD u ponedeljak objavio da pokreće reklamnu kampanju na video-platformi Jutjub, koja propagira mirni razlaz u Bosni i Hercegovini, a u kojoj, kako se navodi, u nekoliko video-uradaka Dodik daje "argumente" zašto je BiH neodrživa i zašto je "mirni razlaz" jedino moguće rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.