Skandal u Sarajevu: Dodik iskulirao sve VIDEO

Izvor: B92, 21.Jan.2022, 14:23

Skandal u Sarajevu: Dodik "iskulirao" sve VIDEO

Milorad Dodik odbio da se fotografiše sa administratorkom američke Agencije za međunarodni razvoj Samantom Pauer i američkim ambasadorom Erikom Nelsona.

Kako su preneli federalni mediji, srpski član Predsedništva BiH je nakon pozdravljanja, pre današnjeg sastanka, prošao i seo na svoje mesto.

Protokol je da se članovi Predsedništva BiH fotografišu s gostima ispred zastava BiH, a potom održe sastanak, ali je, prenosi sarajevska N1 tv, Dodik samo odmahnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukom i prošao.

Rukom je odmahnuo i Komšić, što se, kako se navodi, vidi na prvom snimku koji je medijima prosleđen integralno iz Pres službe, ali ubrzo potom poslata apdejtovana verzija na kojoj je ovaj čin ne vidi.

"Žao mi je što Samanta Pauer nije imala priliku da posjeti Republiku Srpsku i ne mogu da verujem da njen boravak od tri dana nije mogao da uključi i Srpsku. To sasvim dovoljno govori o njihovom poštovanju institucija Republike Srpske", rekao je on, nakon satstanka, dodajući da nije znao da je protokolom predviđeno i zajedničko fotografisanje.

"Mi ostajemo posvećeni miru u BiH i mir je prioritet. Nećemo stavljati status Srpska u prioritet ukoliko ne znači mir, ali je bitno naglasiti da stvari kojima svedočimo nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ne predstavljaju demokratiju", dodao je još Dodik.

Na posebnoj konferenciji za medije je rekao i da ima "informaciju da Tužilaštvo BiH po nalogu 'Amerikanaca' kopa po starim predmetima, pokušava se naći nešto protiv njega, i da se podigne optužnica za korupciju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik odbio da se fotografiše sa zvaničnicima SAD uoči sastanka

Izvor: Danas, 21.Jan.2022

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik odbio je da se, zajedno sa druga dva člana tog tela, fotografiše sa šeficom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantom Pauer i američkim ambasadorom u Sarajevu Erikom Nelsonom uoči sastanka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.