Sahranjen Sulejman Tihić

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Sulejman Tihić

ŠAMAC - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Sulejman Tihić sahranjen je danas u dvorištu džamije Azizija u Šamcu.

Tihić, koji je bio i predsjednik SDA, sahranjen je, uz najviše vojne počasti Oružanih snaga BiH. Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana i zvaničnika iz Šamca i cijele BiH.

Sahrani je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je izjavio saučešće porodici Sulejmana Tihića.

"Tihić >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bio dobar čovjek i imao je jak karakter", rekao je Dodik novinarima.

Prethodno je u Šamcu održan komemorativni skup i otvorena knjiga žalosti u koju se upisalo nekoliko stotina građana.Na komemorativnom skupu o liku i političkom djelovanju Sulejmana Tihića govorili su predsjednik šamačkog OO SDA Alija Fitozović, načelnik opštine Šamac Savo Minić i Tihićevi prijatelji i saradnici Midhat Tabaković I Ešref Zaimbegović.

Komemorativni skup povodom smrti Tihića održan je danas i u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu. Prethodno, kraj kovčega sa Tihićevim posmrtnim ostacima, u zgradi parlamenta BiH smjenjivala se počasna straža, a bila je otvorena i knjiga žalosti, u koju se upisao veliki broj domaćih i stranih zvaničnika i građana BiH.

Sulejman Tihić preminuo je 25. septembra nakon duge i teške bolesti.

Foto: Klix

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Tihić je bio dobar čovek

Izvor: B92, 27.Sep.2014

Predsednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Sulejman Tihić, koji je umro pre dva dana u 63. godini, sahranjen je u rodnom Bosanskom Šamcu...Tihić je sahranjen u dvorištu džamije Azizija u Šamcu uz najviše vojne počasti...Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada građana i zvaničnika iz...

Nastavak na B92...

Hiljade ljudi na posljednjem ispraćaju Sulejmana Tihića u Bosanskom Šamcu

Izvor: Cafe.ba, 27.Sep.2014

SARAJEVO (AA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić, ukopan je uz vojne počasti u haremu Bijele džamije u rodnom Bosanskom Šamcu, javlja Anadolu Agency (AA)...Dženazu-namaz kojoj je prisustvovalo više...

Nastavak na Cafe.ba...

Sulejman Tihić sahranjen u rodnom Šamcu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2014

U dvorištu Bijele džamije u Šamcu danas je sahranjen Sulejman Tihić, predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zamenik predsedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH...Sahrani uz najviše vojne počasti je prisustvovalo nekoliko hiljada građana i zvaničnika iz cele BiH. Sahrani je prisustvovao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.