Počinje sudski proces protiv Dodika

Izvor: B92, 10.Okt.2023, 12:55

Počinje sudski proces protiv Dodika

Sud BiH zakazao je ročište na kom bi predsednik RS Milorad Dodik trebalo da se izjasni o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Iz Suda su naveli da će se Dodik izjasniti o krivici 16. oktobra između 13 i 16 časova.

Podsećamo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv predsednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika zbog nepoštovanje odluka Kristijana Šmita koga Srpska ne smatra visokim predstavnikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

Dodikovi advokati su u prigovorima navodili da krivično djelo za koje je Dodik optužen ne postoji, jer je Šmit nelegalan.

Ranije su dva puta odbijeni zahtjevi Dodikove odbrane za izuzeće sudije Јasmine Dedović Ćosić, koja je optužnicu potvrdila i sada odbila prigovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.