POZNATO KAD ĆE FAJZER STIĆI U BIH: Predsednik SZO pozvao Dodika i otkrio zašto je došlo do zastoja

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 23:39

POZNATO KAD ĆE FAJZER STIĆI U BIH: Predsednik SZO pozvao Dodika i otkrio zašto je došlo do zastoja

Predsednik SZO u pismu poručuje da veruje da će imunizacije početi narednih sedmica

Predsednik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus pisao je Predsedništvu BiH o trenutnoj situaciji u vezi s nabavkom vakcina protiv korona virusa.

Gebrejesus u pismu, čestitao predsedavajućem Predsedništva Miloradu Dodiku na pripremama koje je BiH učinila da bi ispunila zahteve kompanije Fajzer i sistema Kovaks.

On prenosi da je s izvršnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << direktorom Fajzera Albertom Burlom dogovorio da će Fajzer da ga obavesti ukoliko postoje problemi u vezi sa slanjem vakcina, te da ga je Burla uveravao da će Fajzer započeti pripreme za isporuku vakcine kupljene preko Kovaksa u Bosnu i Hercegovinu čim vlada potvrdi da BiH učestvuje u Kovaks programu nadoknade grešaka, koji je uspostavila SZO.

Predsednik SZO u pismu poručuje da veruje da će to dovesti do početka imunizacije narednih sedmica, a portal Klix podseća da je pre tri dana BiH obaveštena da se isporuke vakcina preko Kovaksa odlažu zbog problema s ispunjavanjem uslova koje je postavio Fajzer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.