Naravno da idem u Orašac

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 15:49

"Naravno da idem u Orašac"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će "naravno biti na obeležavanju Sretenja" u Orašcu, kao i rukovodstvo Republike Srpske.

"Poslednjih osam godina Republika Srbija i Republika Srpska zajednički obeležavaju važne datume, a jedan od njih je i Sretenje, Prvi srpski ustanak", naglasio je Dodik.

On se posebno zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se opredelio da jedno od najvećih priznanja povodom Dana državnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije dodeli predsednici RS Željki Cvijanović, prenosi RTRS.

"Dogovoreno je sa predsednikom Vučićem da se predlože još neke ličnosti iz Srpske za odlikovanja, a jedno od njih biće i Slavko Jovičić, koji će dobiti postuhumno odlikovanje, kao čovek koji je simbol stradanja Srba u Sarajevu", istakao je Dodik.

U javnosti u Srbiji pojavila se informacija da ambasadori zemalja EU, zbog dolaska Dodika, ove godine neće prisustvovati obeležavanju Dana državnosti Srbije u Orašcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.