Dodiku nagrada za jačanje veza Srbije i RS

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodiku nagrada za jačanje veza Srbije i RS

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković uručio je danas zlatni dinar "Cara Dušana" predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za jačanje privrednih i kulturnih veza Srbije i Republike Srpske.

Cvetković je na svečanosti, koju je organizovao Klub privrednih novinara, istakao da je Dodik učinio pomak u uspostavljanju odličnih odnosa Republike Srpske i Srbije.

"Samim tim što imamo dobre ekonomske odnose sa Republikom Srpskom znači da imamo dobre odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i sa Bosnom i Hercegovinom, a Srbija nastoji da održi uspešne ekonomske odnose i sa ostalim zemljama regiona", rekao je Cvetković.

On je naglasio da Srbiju u ovoj godini očekuje puno rada i bolji ekonomski rezultati, a vlada će posebno podržati razvoj prerađivačke industrije, poljoprivrede i rast izvoza.

Cvetković je rekao da vlada razume težak život građana i činiće sve da im pomogne, ali neće dozvoliti da bude ugrožena makroekonomska stabilnost, jer je ona suština našeg razvoja.

Dodik je posle uručenja priznanja izrazio želju da Republika Srpska i Srbija naprave jedinstveni privredni, kulturni i duhovni prostor.

"To je moj cilj i ja sam posvećen tom cilju, u nadi da će on ostvariti definitivan uspeh", rekao je Dodik.

On je istakao da specijalni odnosi Republike Srpske i Srbije nisu samo mrtvo slovo na papiru, jer je vidljivo sve što je učinjeno kroz mnoge projekte koji su do sada sprovedeni.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.