Dodika izbacuju iz SI?

Izvor: B92, 04.Dec.2009, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodika izbacuju iz SI?

Zagreb -- Na zasedanju Veća Socijalističke internacionale osuđen prijateljski doček koji je premijer RS Milorad Dodik priredio Biljani Plavšić, pišu zagrebačke "Vijesti".

Socijalistička Internacionala će poslati i delegaciju koja bi trebalo da ispita "slučaj Dodik", a to bi mogao da bude korak prema razrešenju spora koji se u Etičkom odboru vodi već godinama zbog ponašanja premijera Republike Srpske, a koje je ocenjeno kao suprotno socijaldemokratskim vrijednostima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše Pincom.info.

Ugled Socijalističke internacionale se čuva oduzimanjem članstva Dodikovom Savezu nezavisnih socijaldemokrata.

Predsednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija je prije održavanja sjednice Veća Socijalističke internacionale poslao pismo predsedniku i generalnom sekretaru te organizacije u kojem je skrenuo pažnu na Dodikove aktivnosti koje narušavaju ugled socijaldemokratske ideje.

Lagumdžija smatra kako je jedini put za očuvanje časti i ugleda organizacije onaj u kojem se Dodikovom SNSD-u oduzima status punopravnog člana Socijalističke internacionele. Priparnici njegove stranke tvrde kako Dodikovo ponašanje sa socijaldemokracijom nema ništa zajedničko.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.