Dodik u opasnosti? MUP preduzima niz mera

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 15:31

Dodik u opasnosti? MUP preduzima niz mera

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske u operativnom i fizičkom smislu u kontinuitetu, duži vremenski period, preduzima niz mera na zaštiti Milorada Dodika.

Time se garantuje njegova bezbednost, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan.

"Pod tim mislim na aspekt njegovog kretanja, boravka, aktivnosti i drugo. Naše službe proaktivno deluju, svakodnevno procenjujući moguća ugrožavanja, s obzirom na to da je to, ipak, najugroženija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ličnost u Republici Srpskoj", istakao je Karan.

Prema njegovim rečima, zaštita i bezbednost ličnosti koje se posebno štite u Republici Srpskoj, a posebno predsednika Republike Srpske, je nešto čemu MUP pristupa sa najvišim mogućim stepenom ozbiljnosti i profesionalnosti.

Karan je istakao da je zaštita ličnosti predsednika Republike specifična sa aspekta funkcije koju on obavlja i samim tim spada među one koji zaprimaju i najviše pretnji, te u skladu sa tim se na dnevnom nivou preduzimaju sve mere u smislu procene njegove ugroženosti i zaštite.

"Kad govorimo pretnjama, mislim na naša operativna saznanja i razmenu informacija sa drugim policijskih agencijama, ali i sve one pretnje predsedniku Republike na društvenim mrežama, putem elektronske pošte i drugog", naglasio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske u izjavi za Srnu.

On je rekao da se svakoj informaciji pristupa jednako ozbiljno.

"Svedoci ste da takvih pretnji ima stalno, ali ono što je bitno da svakoj informaciji i saznanju pristupamo sa jednakom ozbiljnošću, a sve sa ciljom rasvetljivanja tih krivičnih dela", istakao je Karan.

Ministarstvo bezbednosti BiH će u skladu sa nadležnostima preduzeti mere i radnje kako bi otklonilo pretnju po svakog građanina BiH, pogotovo po predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je danas ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić

. "Ako neko razmišlja o atentatu na predsednika Republike Srpske i ako tako nešto dolazi iz neke ambasade, postavlja se pitanje da li je BiH suverena država, da li njom vladaju ambasade, da li su one ovde gospodari života i smrti", upitao je Nešić.

On je rekao da je zabrinjavajuća izjava šefa Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanje Vulić da se na predsednika Dodika sprema atentat i da su to informacije iz kruga Ambasade SAD.

"Do nas dolaze razne informacije, ali ih ne možemo potvrditi ni demantovati", rekao je Nešić. O

cenio je da Tužilaštvo BiH treba ozbiljno da shvati ove informacije i preduzme mere i radnje iz svoje nadležnosti, te upozna javnost kako bi se izbeglo bespotrebno uznemiravanje ljudi.

"U ovom trenutku mir i bezbednost su najvažnija stvar u BiH", zaključio je Nešić u izjavi za Srnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MUP preduzima niz mera i radnji na zaštiti Dodika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2024

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske u operativnom i fizičkom smislu u kontinuitetu, dakle duži vremenski period, preduzima niz mera i radnji na zaštiti predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, čime garantuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.