Dodik sa Lavrovom o političkim i ekonomskim kretanjima

Izvor: B92, 06.Jun.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik sa Lavrovom o političkim i ekonomskim kretanjima

Milorad Dodik izjavio je da je sa Sergejom Lavrovom u Sankt Peterburgu razgovarao o političkim i ekonomskim temama, ali i o ukupnim globalnim kretanjima.

"Lavrov je govorio o kretanju globalnih odnosa, što može da bude i dobar orijentir za nas. Mi radimo na planu ekonomije, jačanju i očuvanju kapaciteta naftne industrije Republike Srpske. Verujem da ćemo u tome uspeti", rekao je Dodik za Radio-televiziju RS.

On je dodao da je sa Lavrovom razgovarao i o saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vezanoj za sertifikovanje Remontnog zavoda Orao u Bijeljini da bi mogao da vrši reparaciju i modernizaciju helikoptera ruske proizvodnje.

Prema njegovim rečima, jedna od novina u saradnji sa Sankt Peterburgom jeste da će biti formirana radna grupa koja će se baviti razvojem novih tehnologija.

"Upoznali smo domaćine da smo u okviru nove organizacije vlade formirali posebno ministarstvo koje se time bavi. Verujem da će radna grupa dati rezultat do dolaska gubernatora u Banjaluku, kojeg očekujemo u toku jeseni", rekao je Dodik.

Lavrov je zahvalio za doček u Banjaluci prošle godine, te zamolio Dodika da ga izvesti o stanju u BiH.

Dodik je rekao da je u Republici Srpskoj situacija stabilna, ali da u je BiH najveći problem to što još nije formirana vlast na nivou BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.