Dodik nije otkazao sastanak

Izvor: S media, 13.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik nije otkazao sastanak

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije otkazao sutrašnji sastanak sa liderima Stranke demokratske akcije Sulejmanom Tihićem i Hrvatske demokratske zajednice BiH Draganom Čovićem u Banjaluci, bez obzira da li će se na njemu pojaviti svi koji su pozvani.

Kako su preneli banjalučki elektronski mediji, Dodik je kazao da ne želi da ulazi u Tihićeve razloge zbog kojih je otkazao učešće na sutrašnjem sastanku "prudske trojke" u Banjaluci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Prema njegovim rečima, ono što se moglo čuti u medijima u vezi sa Tihićevim otkazivanjem prisustva sastanku "potpuno je trivilajno".



Tihić je izjavio da neće prisustvovati sastanku zbog poslednjih Dodikovih istupa koje je ocenio "potpuno antidejtonskim", kao i zbog nereagovanja medjunarodne zajednice na te istupe.


Ranije je bilo najavljeno da će sutrašnjem sastanku prisustvovati i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Dodik, Tihić i Čović trebalo je da razgovaraju o daljoj primeni "prudskog sporazuma", odnosno o daljim koracima kako bi BiH ispunila uslove koje je pred nju postavio Savet za implementaciju mira da bi se

zatvorio OHR.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.