Dodik ne priznaje državni praznik BiH

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik ne priznaje državni praznik BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izneo je svoj stav da 1. mart ne može nikako biti obeležen kao državni praznik, tj. kao Dan nezvisnosti BiH, ukazavši na činjenicu da BiH nema zakon o državnim praznicima. On je dodao da je taj datum bio uvod u rat i stradanja ogromnog broja ljudi svih nacionalnosti.

"Za srpski narod u Republici Srpskoj i BiH ovaj datum simbol je majorizacije i početka terora nad pripadnicima našeg naroda i nelegitimnog referenduma o nezavisnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na kojem srpski narod nije učestvovao", izjavio je Dodik, a prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, neprihvatljivi su pokušaji da se 1. mart nametne kao datum koji treba da obeležavaju svi u BiH.

"Takvi pokušaji samo svedoče da bošnjačke političke i intelektualne elite nikada nisu odustale od nametanja rešenja i namere da dominiraju nad drugim narodima i da BiH smatraju, pre svega, državom bošnjačkog naroda", ocenio je Dodik.

On je takođe poručio da je: "Takva politika u suprotnosti sa važećim Ustavom i teritorijalnim uređenjem BiH, kao i savremenim demokratskim standardima i političkom realnošću".

"Zbog toga nikada nećemo dozvoliti da ovaj crni istorijski datum bude obeležen u Republici Srpskoj", zaključio je Dodik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.