Dodik: Umišljeni mirotvorac Mesić opet nosi ustaško odelo

Izvor: RTS, 06.Okt.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Umišljeni mirotvorac Mesić opet nosi ustaško odelo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je "umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet obukao ustaško odelo koje navlači po potrebi i samo kada treba da napada Srbe i Republiku Srpsku ili drži ustaške govore po Australiji".
Dodik je to rekao u odgovoru na Mesićevu izjavu "da bi odmah trebalo preseći koridor kad bi Republika Srpska pokušala da se otcepi i da bi to bilo gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za par sati", prenosi RTRS.


"Taj političar, koji je deo prošlosti u svakom smislu i koji je već dugi niz godina ostavljen na smetlištu istorije, u čijoj glavi očigledno vlada oluja, ponovo bi da ratuje i preseca koridore i priziva NATO", rekao je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, pošto se BiH i u međunarodnim političkim krugovima sve više spominje "kao njen propali eksperiment", srpski narod, koji iznad svega ceni slobodu, jednostavno ne sme da dopusti da doživi potop u propaloj zajednici.
"Zato i mislim da je pri takvom stanju stvari racionalan dijalog o mogućem mirnom razlazu najbolje rešenje za sve u BiH", rekao je Dodik.
On je konstatovao da zagovornike ratne opcije, poput "jednog od grobara bivše Jugoslavije – Mesića", na svu sreću niko ništa i ne pita, niti bilo ko drži do njegovog mišljenja.
"A što se tiče Mesićevog istomišljenika Valentina Incka i njegovih snova, poručujem mu da ide u svoju zemlju i tamo sanja, jer ne znam šta će više ovde", zaključio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Mesić obukao ustaško odelo": Ako se otcepi RS...

Izvor: Mondo, 06.Okt.2017

Oštre reakcije iz Republike Srpske na Mesićevu izjavu "da bi u slučaju otcepljenja Republike Srpske odmah trebalo preseći koridor"...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je "umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet obukao ustaško odelo koje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.