Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jun.2016, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Tužilaštvo vrši političku odmazdu nad ljudima iz Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prokomentarisao je hapšenje bivšeg direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH Siniše Macana ističući da je ono politički motivisano.

"Tužilaštvo BiH i istražni organi na nivou BiH rade političku odmazdu prema ljudima iz Republike Srpske. Nemam ništa protiv da provedu to do kraja", rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje novinara o tome da je bivši premijer Srpske Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Džombić saslušan u Tužilaštvu BiH u vezi s bankarskim sektorom.

Dodik, međutim, tvrdi da i o tom pitanju postoji ozbiljna politizacija.

"Odgovorni treba da odgovaraju, ako ima nekih problema, ali sve je poprimilo neku sasvim drugu dimenziju, krenulo se u široki obračun s prethodnom vlasti, zahvaljujući pozicioniranju SDS-a u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA), koja se zloupotrebljava u političke svrhe", rekao je Dodik i dodao da nijedna od tih priča nije završena, ni o Agenciji za bankarstvo, IRB-u i o drugim i da se "vidi da je sve farsa“.

On je naglasio da Vlast u Republici Srpskoj nema veze s radom Bobar banke, a saslušanje Džombića i širenje istrage na druge ljude, tvrdi, "dodatni je dokaz politizacije“, što udaljuje Srpsku od podrške Sudu i Tužilaštvu BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.